Repere

411

Delegație MADR în vizită de lucru în Regatul Maroc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În cadrul vizitei de lucru în Regatul Maroc, delegația comună a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor condusă de secretarul de stat Adrian PINTEA și de președintele Alexandru BOCIU a avut întâlniri cu conducerea Institutului Agronomic și Veterinar Hassan II, cu omologi din cadrul Oficiului Național de Siguranță Sanitară a Produselor Alimentare și cu specialiști ai Institutului Național pentru Cercetare Agronomică de la Rabat, obiectivul principal fiind consolidarea și extinderea cooperării bilaterale actuale.

În acest context, reuniunea de lucru a responsabililor români cu experții de la IAV Hassan II a constituit un bun prilej de reiterare a voinței părților de a intensifica dezvoltarea proiectelor comune în domeniul cercetării, pe baza complementarității profilului agricol al celor două state. Totodată, a fost convenită crearea unui sistem de networking solid și funcțional între instituțiile de profil din România și Regatul Maroc.

Sesiunea de lucru a cuprins, de asemenea, vizitarea unităților specializate din cadrul IAV, respectiv, a laboratoarelor și a spitalului clinic veterinar.

În ceea ce privește dialogul reprezentanților ANSVSA cu omologii din cadrul ONSSA, acesta s-a axat pe domeniile de interes reciproc, cum ar fi stabilirea modelelor de certificate sanitare pentru exportul/importul de animale vii, în principal ovine și bovine, carne și produse din carne de pasăre, pește și produse derivate din pește.

S-a agreat realizarea constantă a schimburilor de experiență în diferite sectoare de interes reciproc la București și la Rabat, care să cuprindă experți ai instituțiilor de resort, precum și reprezentanți ai mediului privat.

Reuniunea de lucru a delegației comune a MADR și ANSVSA cu experții din cadrul Institutului de Cercetare Agronomică/INRA a prilejuit un schimb de opinii privind promovarea agriculturii biologice și a dezvoltării durabile, schimbările climatice și consecințele negative reflectate, în principal, asupra calității aerului și a solului, metode de combatere a secetei, digitalizarea în domeniul agriculturii.

Sesiunea de lucru s-a încheiat cu vizitarea Grădinii Botanice Experimentale a INRA. Pe întreaga durata a vizitei, delegația a fost însoțită de ambasadorul României la Rabat Maria Ciobanu și de membrii ambasadei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2