Stiri

220

Din 2013, carne 100% vegetariana pe piata germana

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cotletul poate fi suculent si fibros, osul sau bun de ros, cu consistenta unui cotlet real de porc, chiar daca ingredientele sunt 100% legume. Conform portalului Institutului Fraunhofer, la ultima editie Anuga cercetatorii au anuntat ca sunt pregatiti pentru lansarea pe piata germana a acestui substitut gustos si garantat pe termen lung.

Crearea unei fabrici prevazute sa produca o carne pentru vegetarieni este prevazuta intr-un proiect european, inlocuitorul urmand sa arate asemeni unei bucati de carne, cu aceeasi consistenta cand este mestecata. Specialistii Institutului Fraunhofer subliniaza ca, pe langa gust, inventia lor este un produs sustenabil care vine in ajutorul protectiei mediului. Dotata cu un sistem aparte, fabrica (de marimea a doua mese de ping-pong) poate produce circa 70 de kilograme de carne vegetala pe ora. Proiectul isi propune, pe langa limitarea daunelor aduse mediului inconjurator, sa asigure hrana pentru populatia globala, in continua crestere, considerandu-se un pas important in salvarea Pamantului de la dezastru. Cercetatorii afirma ca produsul revolutionar va fi comercializat pe piata germana incepand din 2013. (TS)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2