Stirieye

342

Ferma: In judetul iasi vor fi sacrificati cca 30.000 de porci
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Peste 30.000 de porci vor fi sacrificati in zilele urmatoare in gospodariile iesenilor si in abatoare. Reprezentantii DSV recomanda examinarea carnii pentru depistarea trichinelozei.

Iesenii pot apela fie la metoda clasica de sacrificat, in propriile gospodarii, fie la un abator autorizat. Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in gospodariile din judet exista 100.000 de porci. Aproximativ 30.000 dintre acestia urmeaza ca in perioada Craciunului sa fie taiati, iar carnea lor sa ajunga pe mesele oamenilor. Iesenii care sacrifica animale in propria gospodarie trebuie sa respecte regulile de bunastare a animalelor. Pentru a evita riscul aparitiei trichinelozei, Directia Sanitar Veterinara recomanda examinarea carnii. "Este bine ca cei care sacrifica porcii in sistem individual, pentru consum propriu, sa efectueze examenul trichineloscopic al carnii. La nivelul circumscriptiei, pretul pentru analiza este de 9 lei si comunicarea rezultatului dureaza aproximativ 15 minute", a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasibzi.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.