136

Fonterra a deschis prima fabrică din Europa

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Fonterra a deschis prima fabrică din Europa, mizând pe producția de zer și lactoză care a început în Heerenveen, la prima fabrică deținută integral deținută de gigantul din Noua Zeelandă din domeniul produselor lactate, informează DairyReporter.

  Fonterra a confirmat ieri că a demarat la 1 ianuarie 2015 producția de proteine ​​din zer și lactoză la fabrica sa din Olanda realizată în parteneriat cu producătorul olandez de brânzeturi Aware Food. Aware Food și Fonterra au convenit în martie 2013 să construiască două fabrici vecine, dar separate și ”reciproc avantajoase”, în Heerenveen. Operațiunile la fabrica adiacentă de producție a brânzeturilor, deținută de Aware Food au început în decembrie 2014. Aproximativ 50.000 de tone de proteine ​​din zer și 25.000 de tone de lactoză vor fi produse la fabrica Fonterra din Olanda, în fiecare an. Zerul din brânză va fi furnizat de fabrica vecină a celor de la Aware, urmând ca acesta să fie procesat în fabrica Fonterra. Produsele Fonterra vor fi utilizate ca ingrediente pentru produse alimentare pentru bebeluși și sportivi.     Eforturile Fonterra de a realiza o linie de producție cu sediul în Europa pentru a-și servi mai ușor clienții din această parte a lumii dateză ”din 2011, când a format un joint-venture cu procesorul de lactate britanic, First Milk”. Mai târziu a inițiat un alt parteneriat cu producătorul lituanian de brânzeturi, Rokiškio și Aware Foods, înainte de a lansa NZMP EuroPro - un ingredient din proteine ​​din zer provenind de la partenerii săi europeni - în luna noiembrie 2013. Câteva luni mai târziu, Fonterra a intrat în parteneriat cu procesorul britanic de lactate, Dairy Crest, pentru a fabrica și comercializa împreună cu acesta zer praf demineralizat zer praf și galacto-oligosacchride (GOS). Într-o declarație făcută ieri, Theo Spierings, CEO, Fonterra, a declarat că fabrica din Heerenveen ”întărește și mai mult” capacitatea firmei de a răspunde nevoilor sale ”pentru piețe și clienți prioritari la nivel mondial”. “Fonterra are un patrimoniu impresionant de invenții și patente în fabricarea de ingrediente funcționale din proteine ​​din zer și am fost de ceva timp în căutarea unei surse de zer de înaltă calitate pentru a putea să valorificăm aceste patente”,  a spus acesta. ”Parteneriatul nostru cu Aware Food Group se potrivește foarte bine cu prioritățle noastre strategice care vizează creșterea volumului și valorii ingredientelor noastre și a produselor de marcă”, a adăugat Spierings.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2