Micii producători care își vând marfa în piețele din județul Hunedoara sunt controlați cu rigurozitate de către inspectorii sanitari, care nu le dau voie să țină mai mult de două ore, alimentele la vânzare. Pe perioada verii, din cauza căldurii laptele, ouăle și brânzeturile se pot strica dacă nu sunt consumate la momentul potrivit. „Astfel de produse nu se comercializează decât în vitrine frigorifice. Tăranii sau micii producători care vin cu marfă din propria gospodărie stau, de obicei, două – trei ore până își vând marfa. Aceștia plătesc un loc pentru câteva ore, cât își distribuie marfa orășenilor care sunt abonați la ei. Administratorii piețelor se ocupă de supravegherea lor ”, a declarat Leontin Laslău, putătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Hunedoara. Potrivit reprezentanților DSVSA, toți comercianții beneficiază de autorizații și nu le primesc dacă nu depozitează alimentele în condiții optime pentru a putea fi consumate În cazul în care comercianții se încumetă să nu respecte regulile, aceștia vor fi sancționați gradual în funcție de încălcarea pe care au făcut-o și vor fi sancționați. Cei care comit de mai multe ori, riscă amenzi ursturătoare și în cazuri grave se poate ajunge și la încetarea activității. (gazetadedimineata.ro)