177
Astfel, pentru prima jumătate a anului, prețurile per kilogram au fost estimate a fi cu 3% mai mici, decat in aceeasi perioada a anului 2014. Cu toate acestea, în lunile iunie și iulie prețurile și-au revenit, crescând cu 6%, față de anul trecut. Stuard Ashworth,șeful serviciilor economice consider că această volatilitate a pieții poate fi cauzată de o serie întreagă de factori, potrivit Meatinfo.co.uk "Desigur, pentru prima jumătate a anului, piața din Marea Britanie a fost bine aprovizionată cu carne de vită. La începutul anului 2015, atât numărul de bovine care ajung la abatoare și greutatea lor de corp au fost mai mari față de anul trecut. " După ce au fost ajustate pentru piata, livrările de carne de vită din Regatul Unit au fost mai mari în lunile ianuarie și februarie, dar apoi au scăzut din martie până în iunie, și au reînceput să crească, din în luna iulie. În plus, Kantar Worldpanel a arătat că cererea consumatorilor pentru carnea de vită a rămas de la an la an similară. SMC consideră că tendința generală a prețurilor la poarta fermei reflectă activitățile din ecuația cererii și ofertei de bază. Atunci când piața este bine aprovizionată, prețurile tind să scadă, în timp ce atunci când piața este subaprovizionată, prețurile cresc imediat. "Managementul pe termen scurt a stocurilor de carne de vită în depozite frigorifice, este măsuracare va limita viteza de deplasare a prețurilor", a adăugat Ashworth.