Tehnologii

518

Întreruperea lanțului de aprovizionare ar putea crește riscul de fraudă alimentară

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producătorii de alimente trebuie să se asigure că mențin auditurile din fabrică și evaluări ale modului de aprovizionare pentru a păstra siguranța alimentelor, în special în perioadele de deficit de aprovizionare, a spus un reprezentant LRQA, citat de ESMagazine.

Expuși la risc

Potrivit partenerului global de asigurare, producătorii ar putea fi expuși unui risc tot mai mare de fraudă alimentară dacă nu iau măsurile de precauție corecte atunci când selectează noi furnizori.

Evenimente precum cele din Ucraina – unde recenta explozie a barajului Kakhovka a inundat sute de mii de hectare de teren folosite pentru agricultură – se așteaptă să aibă un impact semnificativ asupra aprovizionării cu alimente, în special asupra grâului, al cărui preț a atins deja un nivel record în trecut. an.

Ca urmare a acestei turbulențe de pe piață, producătorii de alimente ar putea fi nevoiți să caute noi furnizori, iar LRQA avertizează firmele să fie foarte vigilente atunci când fac acest lucru.

„Criza alimentară la nivel mondial”

„Situația actuală a fost menționată ca o criză alimentară la nivel mondial, iar UE și ONU au emis ambele avertismente de „risc serios””, a comentat Kimberly Coffin, director tehnic global pentru asigurarea lanțului de aprovizionare la LRQA.

„Din acest motiv, trebuie să fim vigilenți împotriva tuturor formelor de fraudă alimentară și îndemnăm toți producătorii de alimente să ia măsurile de protecție necesare pentru a apăra integritatea lanțului de aprovizionare și pentru a proteja consumatorii.”

LRQA a îndemnat întreprinderile să se asigure că sunt menținute standardele internaționale, iar furnizorii – inclusiv sursa și/sau originea – au fost verificați.

Integritatea rețelei de aprovizionare

„Numai atunci când o marcă de produse alimentare poate demonstra integritatea rețelei lor de aprovizionare poate avea încredere în absența alimentelor nealterate și în riscurile ulterioare de etichetare greșită”, a adăugat Coffin.

„Mâncarea adultă, etichetată greșit poate duce la sancțiuni de reglementare și poate avea implicații grave pentru siguranța consumatorilor.

Având în vedere că industria alimentară s-a confruntat deja cu atât de multe provocări în ultimii câțiva ani, unele întreprinderi ar putea fi devastate de un incident semnificativ de fraudă alimentară, cum ar fi ca scandalul cărnii de cal din 2013.

„Industria alimentară în fiecare etapă a aprovizionării trebuie să rămână vigilentă în apărarea împotriva fraudei alimentare.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2