158
(Miruna Sorescu) Ministrul Agriculturii Michelle O'Neill a declarat că acordul semnat cu China pentru exportul cărnii de porc reprezintă un impuls pentru industria agro-0alimentară locală. "Mă bucur că agenția de certificare a Chinei, CNCA a anunțat intenția de a aproba exportul cărnii de porc, sub rezerva unor acțiuni de remediere, ce au fost identificate ca o parte a auditului de la începutul acestui an”, potrivit Meatinfo.co.uk ”Oficialii mei sunt în strânsă colaborare cu cei doi mari procesatori decarne de porc, pentru a ne asigura că această lucrare va progresa rapid și la niște standard foarte ridicate”, a mai spus ministrul agriculturii Cele două firme procesatoare, Dubia și Karro Food Grop au salutat cu interes anunțul făcut de oficialități. Dunbia, care prelucrează 800.000 de porci pe an, a fost mult timp un avocat în favoarea pieții chineze de export, pe care o numește cafiind ”lucrativă”. China este văzută drept viitorul lider mondial la cosumul de carne de porc, depășind Uniunea Europeană, până în 2022. Directorul executiv al Dunbia, Tony O'Neill a spus: "Dunbia este încântată de omologarea provizorie pentru exporturile noastre de carne de porc. La rândul său, Seamus Carr, director executiv al Karro Food Group, a declarat că aprobarea de acces direct pe piața din China ar avea un "impact semnificativ" asupra afacerii, oferindu-i o potențială creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 10%, la fabrica Cookstown.