Confruntându-se cu o cerere tot mai mare de mozzarela și pasta filata, venită, atât din partea pieței de Ho-Re-Ca, dar și din partea consumatorilor finali sau a producătorilor de produse alimentare ready to cook, fabricanții de brânzeturi pot utiliza, mai nou, utilajele și echipamentele propuse pieței europene de compania americană Johnson Inc., aceea care a realizat linii tehnologice conforme cu specificațiile pieței Uniunii Europene, anunță DairyReporter Capul de serie este Shuttler Head Molder, un echipament de formare, poate fi livrat în diverse dimensiuni ale cuvei, cu o capacitate care poate varia între 50 și 3.700 de kg pe oră. Producătorii afirmă că echipamentul este ideal pentru fabricarea mozzarelei sau a variantelor de brânzeturi pentru pizza. Prevăzut cu un sistem de răcire uniformă, produsul rezultat are un aspect și o textură uniformă. Construit din oțel inoxidabil, utilajul poate fi acționat manual sau automatizat, având în componență o pompă de circulare a apei, control cu toutchscreen al operațiunilor și dispozitiv de control al dimensiunii calupurilor de produs finit.