Stirieye

396

Lumea satului: oaia pentru carne dezvoltata de scdcoc reghin
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Statiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor (SCDCOC) Reghin incearca obtinerea unor rase de carne avand la baza Tigaia. In acest context au loc incrucisari si selectii urmate de revenirea pe metisi tot cu o rasa de carne.

In 1994 a avut loc prima incrucisare intre rasa autohtona Tigaie si berbecii din rasa Germana de Carne cu Capul Negru, proveniti din zonele colinare ale vestului Germaniei. Acestia au fost utilizati la efectuarea montelor pentru obtinerea primei generatii de metisi F1 cu rasa Tigaie, varietatea Ruginie. De la rasa de carne Germana cu Capul Negru, s-a dorit obtinerea unei dezvoltari a regiunilor corporale, in primul rand a jigoului si extinderea seului pe toata suprafata carcasei, nu numai la baza cozii, cum se intampla la rasele noastre romanesti traditionale. In final, rezulta un miel care, dupa o perioada de ingrasare de circa 120 de zile, ajunge la greutatea de 34-40 kg, cu 18-20 kg carcasa. Asta inseamna un randament comercial de 52-53% carne.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.