238

Nestle deschide prima fabrică de lactate cu un consum 0 de apă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nestle a deschis cea mai eficientă fabrică de lactate din punct de vedere al consumului de apă, în Mexic și declară că au un plan pentru reducerea consumului de apă în alte unități de procesare, informează Dairy Reporter. Activitățile din fabrica de lactate Nestle, Cero Aqua (”apă zero”) se desfășoară sub conceptul de a nu extrage niciun pic de apă din pânza freatică și folosind apa din lapte în timpul procesului de producere a laptelui praf. Acest plan salvează 1,6 milioane litri de apă pe zi: echivalentul unei piscine de mărimea celor de la Jocurile Olimpice, sau cantitatea suficientă de apă pentru a satisface media zilnică de consum a 6400 de persoane în Mexic. În schimb, cantitatea de apă economisită se ridică la aproximativ 15% din cantitatea totală de apă utilizată de către Nestlé în Mexic, la cela peste 13 fabrici ale sale. Apa este prețioasă Fabrica de produse lactate este situată în Lagos de Moreno, Jalisco: o regiune foarte uscată în care apa este insuficientă. Nestlé spune că cantitatea de apă disponibilă pentru populație a scăzut drastic în ultimii 60 de ani, ca urmare a creșterii populației. "Cero Agua este prima fabrică Nestle cu unconsum zero de apă", a declarat un purtator de cuvant pentru DairyReporter. "Avem o foaie de parcurs clară pentru apă. Scopul este de a reduce - 25% din consumul nostru de apă pe tona de produs în toate fabricile noastre până în 2020, în comparație cu consumul nostru din 2011. "Am cartografiat toate proiectele de care avem nevoie pentru a pentru a ajunge acolo în următorii ani. "Nestlé recunoaște că succesul pe termen lung al companiei este construit pe administrarea eficientă a apei în bazinele în care se află materiile prime, unde sunt localizate fabricile sale și unde furnizorii și conumatorii trăiesc." Cum funcționează o fabrică cu consum de apă zero? Fabrica de produse lactate Cero Agua produce Nido și Svelty, brandurile de lapte praf ale Nestle. Lapte de vacă proaspăt conține aproximativ 88% apă. Se fierbe și este condensat pentru a face produse sub formă de praf. În mod normal apa care se extrage din aceste subprodus este dispersată departe. În schimb, Cero Agua înmagazinează aburul rezultat, îl condensează și îl tratează, astfel încât să poată fi folosit pentru a curăța mașinile de evaporare. Acesta este apoi colectat și purificat din nou, și poate fi utilizat pentru udarea grădinilor sau curățare. Prin reutilizarea apei din lapte, fabrica nu are nevoie să extragă apă din subteran. "Pentru a trata și a folosi apa obținută din lapte, Nestlé a adăugat o instalație suplimentară de tratare a apei și de purificare în fabrică", a spus purtătorul de cuvânt. "Tehnologia folosita pentru etapa 1 a acestui proiect purifică apa pe care o obține la extragerea lichidelor din lapte. Acest proces se potriveste doar în fabricile de lapte, deoarece apa este un sub-produs rezultat din procesul de productie al laptelui praf. "Echipa Nestle a definit o metodă specială de tratare a apei extrase din lapte folosind această instalație. Mai multe teste au fost realizate la o fabrică de procesare din Elveția și analizate înainte de luarea deciziei de a continua cu instalarea la fabrica de lactate din Lagos de Moreno. "  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2