113

Nestle va breveta zerul cu lactoferină

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nestle  a depus la Wipo Patents, o solicitare de obţinere a unui brevet internaţional pentru zerul cu lactoferină, produs ce ar îmbunătăţi memoria şi viteza de învăţare la copii. În solicitarea depusă, compania face referire la cercetările efectuate asupra purceilor, pentru a demonstra că această invenţie reprezintă un beneficiu pentru sănătate.

“Astfel, inventatorii au considerat că lactoferina ar putea avea rolul unui nutrient ce condiţionează dezvoltarea creierului la sugari şi funcţia cognitivă, atunci când creierul suferă o creştere rapidă. Dacă este aşa, ingerarea timpurie de lactoferină ar trebui să aibă un impact semnificativ asupra structurii creierului şi să funcţioneze asupra fetusului, îndezvoltarea viitoare a acestuia”, a susţinut compania Nestle, potrivit www.foodnavigator-usa.com

Această inovaţie ar putea fi utilizată pentru produsele alimentare, produsele alimentare de origine animală, compoziţii farmaceutice, formulări nutriţionale, băuturi, aditivi alimentary dar şi în produsele specific pentru hrănirea sugarilor. Dozele vor depinde de mărimea şi dezvoltarea la care se află sugarul.

Nestle a afirmat că această invenţie nu are drept scop înlocuirea laptelui matern, ale cărui calităţi nu intră în discuţie, ci ar constitui o soluţie pentru situaţiile determinate de motive practice sau de sănătate, atunci când alăptatul nu este posibil. Lactoferina este cea de-a doua proteină importantă din compoziţia laptelui uman, prima fiind cazeina.

Reprezentanţii Nestle au mai susţinut că lactoferina s-a dovedit că ar avea multe alte funcţii biologice pentru sugari, cum ar fi reglementarea absorbţiei fierului, creşterea imunităţii, este antioxidant, antiinflamator şi oferă protecţie împotriva infecţiei microbiene.

Lactoferina ar putea fi obţinută dintr-o varietate de surse, fie prin purificare –rezultată dintr-o sursă naturală, cum ar fi laptele uman sau non-uman, sau zer, sau ar putea fi realizată sintetic. Fracţiunile de lapte şi zer ar putea fi îmbunătăţite cu lactoferină, sau ar putea fi folosit ca un compus pur. De asemenea, acesta ar putea fi utilizat în combinaţie cu probiotice şi prebiotice precum şi o varietate de vitamine şi minerale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2