203

Noua generație de băuturi lactate funcționale este promițătoare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Brandurile folosesc din ce in ce mai mult biotehnologia modernă pentru a dezvolta noua generație de băuturi funcționale fermentate, spun cercetătorii, însă aceștia avertizează că multe dintre băuturi în continuare au probleme înainte de faza de comercializare, informează Beverage Daily. Echipa de cercetători de la Teagasc Food Research Centre și University College Cork, condusă de către Alan March au notat că mâncarea funcțională și piața băuturilor la nivel global a crescut cu 150% în perioada 2003-2010 potrivit Leatherhead Research (2011) și ar putea să crească cu încă 22.8% în acest an 2014 până la valoarea de 21,7 miliarde de euro, aceasta fiind o estimare conservativă. Laptele fermentat- în mod special produsele tip iaurt sunt cele mai populare băuturi funcționale, pintre care cele mai populare sunt kefirul în Europa de Vest și America de Nord și ymerul în Danemarca. De fapt, produsele lactate (băuturile fermentate în mod particular) au însumat aproximativ 43% din piața de băuturi funcționale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2