105

Noul dispersor cu aer de la GEA folosește tehnologia infraroșu

autor

MeetMilk.ro

distribuie

GEA Process Engineering și-a îmbunătățit dispersorul cu aer tip DDD (Direct Duct Dispenser) cu camere cu infraroșu pentru a monitoriza performanța duzei pentru tehnologia sa de uscare prin pulverizare pentru pulberi alimentare si lactate, informează Dairy Reporter.

Dr. Martin Skanderby, director de vanzari al grupului, GEA Process Engineering, a declarat că dispersorul are un control de flux mai mare, un sistem îmbunătățit de duze care oferă o calitate mai bună. "Primul dispensoar DDD a fost instalat în 2007 și a fost îmbunătățit continuu ca parte a unui proces în curs de dezvoltare", a declarat acesta. "Acum, noi credem că prin introducerea unei camere cu infraroșu avem un pachet complet pentru că acum avem un standard 24/7 de supraveghere și performanțe deosebite de dispersare al aerului, în același timp. Potrivit Skanderby, care a vorbit la Anuga FoodTec 2015, particule umede sunt păstrate în mijlocul dispersorului cu aer cu mai puține impurități, folosind calculele CFD (Computational Fluid Dynamics) calcule. "CFD a fost îmbunătățit foarte mult în ultimii cinci ani, nu este nou, dar l-am revizuit. Modelele trebuie să fie corecte și a existat un întreg proces de dezvoltare, "a adăugat acesta. Camera de supraveghere poate identifica ce duzee trebuie să fie curățate și este loc pentru mai multe duze decât este nevoie ceea ce înseamnă un dispersor poate funcționa 24/7 fără a trebui să fie închis. "Această tehnologie este mult mai ingenioasă. Simțim că avem un flux de aer mai precis, de la 20% la 5,4% care crează mai puține depuneri în cameră și seriile de producție sunt mai lungi între CIP, iar consumul de energie mai puțin datorită scăderii de aprox. 60% la presiune ", a spus Skanderby. "Am folosit aceasta tehnologie de mai mulți ani în Noua Zeelandă și a devenit o soluție standard in Europa. Acesta conține până la 25% + capacitate și acum are un sistem de camere video. Cele mai multe probleme la spray-urile pentru uscare apar din cauza nefuncționării duzelor, sau din cauza pornirii și opririi unei fabrici. "Avantajele acestui design sunt performanța mai bună și mai puține ore de producție la fabrică." Dispersorul cu aer DDD este furnizat pentru toate Dispersoarele GEA Niro pentru produse cum ar fi laptele praf, formule nutritive și arome.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2