Tehnologii

966

Noul regulament UE privind ambalajele va declanșa „modificări semnificative” în industria alimentară globală

autor

MeetMilk.ro

distribuie

O propunere de reglementare pentru reducerea deșeurilor de ambalaje și promovarea durabilității pare să declanșeze schimbări „semnificative” în industria ambalajelor, a sugerat un nou raport de la Rabobank.

Revizuirea portofoliilor

Regulamentul UE privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR), care este încă în faza de propunere, va cere producătorilor să își revizuiască portofoliile de produse și procesele de aprovizionare, pentru a asigura conformitatea.

În plus, investițiile în infrastructura pentru colectarea și reciclarea deșeurilor vor fi necesare pentru a îndeplini obiectivele stabilite de regulament, a menționat Rabobank în raportul său, Unboxing the EU’s Packaging and Packaging Waste Regulation Proposal.

Textul final al PPWR este de așteptat să fie prezentat în primăvara anului 2024, țările care includ reglementarea în legile lor naționale până la începutul anului 2025.

Pe lângă stabilirea obiectivelor de reciclare, reutilizare, reumplere și reducere a deșeurilor, regulamentul va sublinia criterii specifice de proiectare pentru o reciclabilitate mai mare a ambalajelor și va impune instituirea de sisteme de returnare a depozitelor pentru recipientele pentru băuturi din plastic și metal.

„Începeți să planificați acum”

„Deși regulamentul nu este încă definitiv și unele dintre ținte sunt la câțiva ani, sau chiar la zeci de ani, producătorii de ambalaje, reciclatorii, guvernele și orice persoană afectată de PPWR ar trebui să înceapă să planifice impactul pe care acest regulament le va avea asupra operațiunilor lor.” a comentat Regina Mestre, analist – ambalaje, la Rabobank.

„Acești jucători ar face bine să identifice strategii și alianțe care îi vor ajuta să se adapteze la schimbările care vor veni în peisajul ambalajelor europene.”

Cerințe mai largi

Introducerea PPWR va necesita producătorii de ambalaje și companiile care comercializează ambalaje să ia în considerare o gamă mai largă de cerințe pentru produsele și operațiunile lor.

De exemplu, pentru a îndeplini criteriile de reciclare, producătorii de ambalaje – și, în unele cazuri, producătorii de bunuri ambalate – vor trebui să-și reevalueze ofertele de produse și, dacă este necesar, să le reconfigureze folosind materiale alternative.

În altă parte, pentru a adera la reglementările referitoare la conținutul reciclat din ambalajele din plastic, producătorii vor trebui să își ajusteze strategiile de aprovizionare pentru a asigura accesul la materiale reciclate și, în anumite cazuri, să-și modifice produsele existente pentru a se alinia la obiectivele propunerii.

Aceste modificări pot determina producătorii și utilizatorii de ambalaje să-și reconsidere alegerile materiale, ceea ce poate duce la înlocuirea materialului.

De asemenea, vor fi necesare investiții suplimentare în infrastructura de colectare și reciclare a deșeurilor de ambalaje pentru a corespunde cerințelor stabilite de regulament, în special în ceea ce privește obiectivele de reciclare și implementarea sistemelor de rambursare a depozitelor.

„Deși efectul exact nu este încă clar, putem anticipa unele dintre impacturi”, a spus Mestre despre regulament.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2