Tehnologii

150

O nouă imagine pentru Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu

autor

MeetMilk.ro

distribuie

„Lucrăm în fiecare zi, pentru ca pe masa consumatorilor să existe întotdeauna Salam de Sibiu de cea mai bună calitate”   Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) are, începând din luna martie, o nouă identitate vizuală, răspunzând, în acest fel,nevoii de a oferi consumatorilor un mesaj unic și coerent, ușor de accesat. Site-ul www.salamuldesibiu.ro oferă informații despre produs, ingrediente și aspecte interesante despre modalitatea de fabricare, dar și despre istoria lui, despre legislație șimodalitatea de a adera la APSS. Asociația îi reunește pe cei șase producători care au dreptul, în acest moment, să fabrice Salam de Sibiu (Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Sibiu, membrii fondatori, și Cris-Tim, producătorul care a aderat în luna iulie a anului trecut), scopul ei fiind menținerea Indicației Geografice Protejate, obținute anul trecut, la data de 19 februarie, precum și dezvoltarea durabilă a produsului, sprijinirea și creșterea puterii economice a producătorilor, pe plan național și internațional.   „Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu reprezintă, în primul rând, o garanție a faptului că pe masa consumatorilor va ajunge întotdeauna Salam de Sibiu de cea mai bună calitate. Ne dorim să devenim o voce puternică și suntem mândri să ducem mai departe un produs cu o vechime de peste 100 de ani, de la o generație la generație”, a  declarat Carmen Gavrilescu, președinte al Asociației și marketing manager al Agricola Bacău.   Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu este o structură susținută de președinții celor șase companii membre, iar conducerea este reprezentată prin Carmen Gavrilescu, în calitate de președinte și de Sorin Minea, președinte al Angst, în calitate de vicepreședinte. Asocierea se realizează prin completarea unei cereri și prin parcurgerea procedurii, conform legislației în vigoare, condițiile de a deveni membru APSS fiind deținerea unei fabrici, realizarea produsului conform caietului de sarcini și apartenența la arealul geografic format din județele Bacău, Brașov, Călărași, Covasna, Ilfov, Prahova, Sibiu și din Municipiul București.   Un produs cu o istorie de peste 100 de ani   Producția Salamului de Sibiu a început concomitent în douăz one diferite ale României – Mediaș și arealul Văii Prahovei (Sinaia), datorită dezvoltării agricole din aceste regiuni, a condițiilor climatice și a producătorilor care s-au specializat în realizarea acestui sortiment. Pentru că producția depindea de temperaturile scăzute din timpul uscării și maturării, acest produs a devenit cunoscut și comercializat sub numele de „Salam de iarnă”, câștigând într-un timp foarte scurt aprecierea celor mai selecte gusturi.   Atunci când popularitatea sa a crescut, exportul prin vama Sibiu și ștampila folosită în acest scop au făcut ca majoritatea comenzilor să conțină mențiunea Salam din Vama Sibiu, la scurt timp devenind cunoscut publicului larg ca „Salam de Sibiu”.   România are o tradiție specifică și îndelungată, de peste 100 ani, în obținerea Salamului de Sibiu, tradiție care continuă și astăzi   Gustul specific al Salamului de Sibiu se datorează ingredientelor de cea mai buna calitate utilizate, de la carnea și slănina folosite, la condimente naturale și fumul din lemn de esenta tare utilizat, dar, mai ales, aromelor care se formează în cursul fermentației, din glucide, proteine sau lipide, sub actiunea mucegaiului nobil întrebuințat. Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu este desăvârșit prin perioada îndelungată de uscare și maturare.   Dincolo de aceste aspecte de diferențiere, în contextul indicației geografice protejate, specificitatea Salamului de Sibiu se bazează în special pe o metodă specifică de producție, dată de priceperea producătorilor locali, și pe gustul  produsului, datorat caracteristicilor unora dintre ingredientele auxiliare folosite în procesul de fabricație. Resursele umane își păstrează relevanța în procesul de fabricare a Salamului de Sibiu, multe dintre etapele de producție efectuându-se manual, procesul de producție rămânând neschimbat decenii întregi.   Pentru mai multe informații referitoare la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la membrii fondatori, legislație sau la istoria produsului, vă rugăm accesați: www.salamuldesibiu.ro.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2