Tehnologii

517

Organizația Mondială a Fermierilor respinge ferm alimentele pe bază de proteine cultivate în laborator

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Organizația Mondială a Fermierilor (WFO), care reprezintă peste 1,2 miliarde de fermieri din întreaga lume, a luat o poziție hotărâtă împotriva adoptării alimentelor cultivate în laborator ca alternativă la alimentele rezultate din munca fermierilor, informeaza PoultryWorld.

Nu!

„Organizația Mondială a Fermierilor se opune cu fermitate înlocuirii alimentelor cultivate de fermieri cu produse alimentare de laborator. Astfel de înlocuitori resping munca și contribuția fermierilor la sustenabilitate și împing consumatorii către un model alimentar omogen care subminează tradiția, diversitatea, bogăția, calitatea și unicitatea sistemelor alimentare regionale de pe glob”, scrie organizația pe site-ul său.

Organizația Mondială a Fermierilor este o asociație bazată pe membri care reunește organizații naționale de fermieri și cooperative agricole din întreaga lume.

Într-un document de poziție recent, organizația subliniază importanța agriculturii durabile și își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul potențial al alimentelor cultivate în laborator nu numai asupra siguranței alimentelor și sănătății umane, ci și asupra moștenirii culturale, a mijloacelor de trai ale comunităților agricole și a securității alimentare globale.

„Mâncarea cultivată în laborator […] sunt susținute de campanii de marketing care sporesc mitul unei durabilitati mai mari în comparație cu agricultura”, a menționat Organizația Mondială a Fermierilor, adăugând că fermierii „resping ferm această narațiune care nu are dovezi științifice”.

Aspecte de siguranță alimentară ale alimentelor pe bază de celule

Anul acesta, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură și Organizația Mondială a Sănătății au publicat un raport, „Aspecte privind siguranța alimentară a alimentelor pe bază de celule”. Organizația Mondială a Fermierilor afirmă că raportul arată clar că „nu există dovezi sigure pentru a compara alimentele pe bază de celule cu cele produse de fermieri”, adăugând că „mai sunt încă multe de luat în considerare cu privire la valoarea sa nutritivă și la modul în care ar putea afecta sănătatea umană. pe termen lung".

În ceea ce privește afirmațiile privind utilizarea mai puțină a terenurilor și apei, mai puține emisii de gaze cu efect de seră și riscul redus de boli zoonotice, Organizația Mondială a Fermierilor afirmă că astfel de afirmații nu au fost încă dovedite.

Agricultura durabilă

Organizația spune că atingerea durabilității implică îmbrățișarea diverselor sisteme agricole, asigurarea incluziunii și transparenței și promovarea cercetării și inovației, păstrând în același timp tradiția.

„Organizația solicită colaborarea între fermieri, cercetători și părțile interesate din lanțul valoric pentru a aborda provocările viitoare, a dezvolta practici inovatoare și a oferi soluții durabile pentru a produce, procesa, distribui și consuma alimente într-un mod durabil.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2