PAC a evoluat de-a lungul anilor, insa nevoile pietei mereu reformate si criza economica existenta obliga la derularea unei reforme continue si durabile, o dezvoltare rurala tot mai eficienta si o protectie a mediului deosebita. Conform Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sistemul impus de UE pentru etichetarea calitatii produselor protejeaza 1.000 de denumiri pentru a desemna alimentele produse traditional. Munca miilor de producatori europeni este evaluata corespunzator, sustinand astfel eforturile pentru dezvoltarea patrimoniului Uniunii Europene. Sistemul de etichetare a produselor traditionale garanteaza consumatorilor ca pot avea incredere in produsele ce detin astfel de etichete. UE asigura ca aceeasi denumire nu va fi folosita de alti producatori, ca denumirea de origine este protejata, specialitatea traditionala este garantata. Ne vom asigura si noi ca garantiile UE functioneaza, atunci cand magazinele nu vor mai fi coplesite de Salam de Sibiu fabricat la Calarasi sau Zimnicea, ªunca de Praga produsa in Ilfov s.a.m.d. (Ioan ªerbanescu)