Tehnologii

433

Rabobank: Producția de carne de vită se va contracta

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prețurile pieței bovinelor continuă să se miște cu două viteze, piețele nord-americane fiind aproape de maxime record, în timp ce alte piețe rămân modeste, indică ultimele date Rabobank, potrivit analizei datelor din T2-2024.

Schimbările regionale ale producției și prețurilor încep să modifice fluxurile comerciale, SUA crescând importurile, în timp ce importurile de pe piețele principale asiatice rămân constante.

Prognoza Rabobank pentru anumite țări majore producătoare de carne de vită arată că producția globală din T2 este doar mai mare decât în ​​T2 2023.

Prețurile de pe piața bovinelor continuă să se miște cu două viteze, piețele nord-americane urmând aproape maxime record, în timp ce alte piețe rămân mai reduse.

Schimbările în producție și prețuri în diferite regiuni încep să modifice fluxurile comerciale, SUA crescând volumele importurilor, în timp ce importurile de pe piețele asiatice majore rămân relativ constante.

Prognoza Rabobank pentru anumite țări majore producătoare de carne de vită arată că producția globală în T2 este doar mai mare decât în ​​T2 2023, dar volumele estimate în T3 și T4 2024 sunt de așteptat să scadă de la an la an.

Continuăm să monitorizăm riscurile de boli ale animalelor – cum ar fi gripa aviară – în diferite locații, datorită impactului lor potențial asupra cărnii de vită la nivel mondial.

Clima și emisiile de gaze cu efect de seră (GES) rămân în fruntea discuțiilor despre sustenabilitate la nivel global, deoarece obiectivele de reducere se apropie de termenele limită, iar companiile caută căi de atenuare.

Până acum, piața a condus majoritatea dezvăluirilor legate de climă în lanțurile de aprovizionare cu alimente și agrobusiness (F&A). Credem că companiile, guvernele și industria vor continua să acorde prioritate contabilizării emisiilor de GES, deși specificul unor mandate de divulgare vor fi contestate sau ajustate.

Acțiunile de reglementare sporite privind clima a dus la tensiuni între guverne, producători și corporații (de exemplu, protestele fermierilor în UE, incertitudinea legislativă cu privire la hotărârea SEC din SUA și companiile care își ajustează obiectivele ESG).

Acest lucru va duce, cel mai probabil, la mai multă concentrare și pragmatism asupra obiectivelor esențiale de sustenabilitate, mai degrabă decât încetinirea acțiunii climatice și introducerea riscului reputațional. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2