264

Reacții: Ovidiu Cojocaru solicită sprijin și pentru sectorul caprinelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ca urmare a publicării pe site-ul revistei Fabrica de Lapte a știrii în care domnul Dorin Cojocaru susținea necesitatea stringentă a luării măsurilor de sprijin a sectorului bovin, pentru producția a laptelui, precum și a industriei de procesare a laptelui, domnul Ovidiu Cojocau, proprietarul fermei de capre Lunca Turcului, a exprimat următoarea opinie, reacționând prompt:

  ”Așa este, trebuie sprijinit sectorul laptelui. Dar nu trebuie sprijinit doar sectorul bovinelor. Nimeni nu vorbește despre fermele de capre care, iată, se înmulțesc, consumatorii preferând un lapte sănătos și lactate curaten din cel mai bun lapte.   Nu este posibil ca, tu, minister, să dai o subvenție de câteva sute de lei, la vaca de lapte, și doar 28 de lei pentru o capră. Trebuie urgent luate măsuri de sprijin și pentru noi, fermierii crescători de capre. Trebuie sprijiniți ca să poată crește capre din cea mai bună rasă, Sannen și Alpin Austriacă, trebuie ajutați să își deschidă mici centre de procesare și trebuie începute campanii de educare a consumatorilor în privința consumului de lapte și lactate de capră. Accentul se pune pe bovinele de lapte, dar nimeni nu vorbește și despre noi, nimeni nu ne bagă în seamă, ca și când am avea o activitate marginală sau ca și cum nici nu am exista.”   Inițial, domnul Ovidiu Cojocaru a investit inițial 40.000 de euro aducând din Austria 90 de capete de capre din rasele Sannen și Alpin Austriacă și a închiriat un teren la Gârbovi, județul Ialomița, înființând ferma Lunca Turcului..   Suplimentar, a mai investit 30.000 de euro, construind un grajd, cu o lungime de 60 de metri pentru cele 120 de caprine pe care le are acum, a ridicat o clădire pentru personal dodată cu dormitor, baie complet utilată, bucătărie, internet și, mai ales, a găsit o pereche de îngrijitori care, asemeni lui, sunt iubitori de animale și cinstiți. De la cele 50 de căprițe care dau lapte, colectează zilnic 170-180 de litri de lapte pe zi, un lapte curat, cu 20-30 % grăsime, un lapte pe care, până acum, l-a livrat unui procesator, dar din care a făcut și brânză curată, pe care a comercializat-o.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2