Stiri

603

Reducerea antibioticelor în fermele de animale cu ajutorul aditivilor nutriționali

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reducerea sau chiar interzicerea utilizării antibioticelor în producția animală este o preocupare critică și urgentă a societății, notează PigProgress.

Abuz plin de pericole

Folosirea excesivă sau chiar abuzul de antibiotice în creșterea animalelor a dus la mai multe probleme semnificative, precum apariția bacteriilor rezistente la antibiotice. Practicile îmbunătățite de creștere a animalelor pot ajuta la reducerea nevoii de antibiotice prin prevenirea focarelor de boli. Aditivii și suplimentele pentru hrana animalelor sunt una dintre soluțiile care promovează sănătatea animală și, parțial, chiar elimină nevoia de antibiotice.

În general, aditivii și suplimentele pentru hrana animalelor sunt adăugați în hrana animalelor pentru a sprijini creșterea, pentru a contribui la îmbunătățirea eficienței furajelor și pentru a menține sănătatea animală. Prin menținerea sănătății animalelor, necesitatea utilizării antibioticelor poate fi redusă sau chiar eliminată. Ca urmare, aditivii și suplimentele furajere sunt o alternativă excelentă pentru a evita utilizarea antibioticelor.

Deși nu numai starea de sănătate a animalelor este menținută și îmbunătățită, ea îmbunătățește automat și bunăstarea animalelor ca atare, deoarece acestea sunt strâns legate între ele. În plus, utilizarea aditivilor și suplimentelor pentru hrana animalelor este adesea o soluție durabilă: din punct de vedere al mediului, economic și social.

Aditivi utili

Diferiții aditivi și suplimente alimentare îmbunătățesc utilizarea nutrienților și îmbunătățesc sănătatea intestinală. Prin urmare, animalele își pot transforma hrana în performanță mai eficient. În consecință, aditivii și suplimentele nu sunt doar rentabili, ci și pot reduce amprenta de mediu a producției de animale.

În plus, reducerea utilizării antibioticelor are ca rezultat un risc mai mic de contaminare a solului și a apei și creșterea rezistenței antimicrobiene. La nivel societal, cerințele pentru alimente durabile, bazate pe bunăstare, mai sigure și de calitate superioară sunt în creștere.

Aceasta include inevitabil cererea de reducere a utilizării generale a antibioticelor în producția animală. Alegerea celor mai potriviți aditivi și suplimente pentru hrana animalelor face parte, prin urmare, din licența de a produce în agricultură și producție alimentară modernă și durabilă.

Funcția intestinală optimă

Tractul gastrointestinal este adesea denumit „al doilea creier” al cuiva. Această trimitere subliniază în mod clar importanța sănătății intestinale. Acest lucru este remarcabil de relevant în creșterea animalelor de astăzi. O mare parte a compoziției furajelor decide cât de sănătos – sau nesănătos – poate fi intestinul unui animal. Sănătatea intestinală poate fi definită de microbiomul său intern, de eficiența sa digestivă și de funcția sa imunitară.

Ecologia intestinală se referă la diversitatea și numărul de microorganisme din intestin. O ecologie intestinală diversă este asociată cu o sănătate îmbunătățită. Anumiți aditivi pentru hrana animalelor, cum ar fi probioticele și prebioticele, pot susține bacteriile benefice din intestin.

 Acest lucru permite bacteriilor benefice să crească și, prin urmare, să concureze direct cu bacteriile patogene. Un microbiom intestinal dezechilibrat nu poate duce doar la probleme digestive, ci și face animalele mai susceptibile la boli.

Rolul intestinului

Intestinul joacă un rol important în organism, nu face doar parte din digestie, ci are o funcție importantă și în sistemul imunitar. Un intestin sănătos poate îndepărta agenții patogeni, reducând riscul de infecții. Prin urmare, integritatea intestinului trebuie susținută.

Barierele fizice din mucoasa intestinală, de exemplu joncțiunile strânse sau vilozitățile intestinale, împiedică bacteriile dăunătoare să treacă prin intestine și să intre în sânge. O astfel de încălcare a barierei cauzează daune semnificative prin infecții.

O altă barieră împotriva agenților patogeni este un strat de mucoasă cu care sunt căptușite intestinele. Dacă mucoasa intestinală devine permeabilă, apare așa-numitul sindrom de intestin permeabil. Aceasta este o amenințare imediată pentru sănătatea animală, deoarece bacteriile patogene pot trece.

Sanatatea si integritatea intestinala la nivel inalt promoveaza digestia eficienta si absorbtia nutrientilor la animal. Când intestinul funcționează optim, permite animalului să-și folosească hrana în mod eficient, ceea ce duce la îmbunătățirea creșterii și performanței.

Alegerea ingredientelor și suplimentelor furajere adecvate

Din păcate, nu există un singur glonț de argint care să îmbunătățească și să mențină sănătatea intestinală. Prin urmare, Denkavit Ingredients s-a specializat în consilierea producătorilor de furaje să facă cea mai bună alegere dintr-o gamă de aditivi.

Acest sfat se bazează pe baza solidă de cunoștințe de aproape 100 de ani de experiență în sectorul producției animale.

De aceea, ingredientele Denkavit are un portofoliu (Tabelul 1) care se concentrează nu numai pe sănătatea și integritatea intestinală ca atare, ci și pe utilizarea nutrienților și pe sănătatea și bunăstarea animalelor.

Toți aditivii și suplimentele furajere menționate merită discutați în detaliu, dar deocamdată 3 dintre cei recent inovați merită o atenție deosebită.

În portofoliul nostru, am îmbunătățit recent acidificatorul nostru: Denkacid XL. Datorită adăugării de MCFA, Denkacid XL nu vizează doar bacteriile gram-negative, ci și bacteriile gram-pozitive.

Elementele pământului sunt o categorie destul de subestimată de suplimente alimentare și aditivi. Unul este aditivul zootehnic Terragut, aprobat de EFSA.

Este direct și pozitiv în influențează bacteriile benefice din intestin, susținând astfel sănătatea intestinală. Acest lucru are ca rezultat un efect vizibil imediat în grajd, deoarece consistența și culoarea fecalelor sunt menținute la un nivel sănătos.

Un alt produs este HumiGut. După cum sugerează deja și numele, acești acizi humici susțin sănătatea intestinului prin menținerea mucoasei mucoasei și ajutând procesul natural de detoxifiere a animalului. Ca rezultat, se poate observa o îmbunătățire a conversiei furajelor și a performanței animalelor.

Îmbunătățiți sănătatea animalelor și a intestinelor

Menținerea sănătății intestinale la animale este esențială pentru reducerea dependenței de antibiotice. Un microbiom intestinal divers și bine echilibrat și o barieră intestinală robustă contribuie la o digestie mai bună, la absorbția nutrienților, la funcția imunitară și la bunăstarea generală a animalelor.

Utilizarea aditivilor și suplimentelor furajere din portofoliul Denkavit îmbunătățește sănătatea animală și intestinală.

Aceste produse au fost atent selectate pentru efectele lor pozitive dovedite ca un singur component al furajului. Ele au chiar un efect mai puternic dacă sunt combinate corect în funcție de situațiile specifice și de factorii care afectează producția animală. Întotdeauna spunem că creștem împreună. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2