221

Rețetă mediteraneeană: Prăjitură cu ricotta, nucă și miere

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reţeta mediteraneană Prăjitură cu ricotta, nucă și miere a fost oferită agenției Russenart  de Cucina di Eleni,  fiind o variantă la îndemână pentru un desert delicios.

  După cum știm cu toții, Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui după separarea zerului, în special din zer de lapte de oaie.   Ingrediente:

  • 2-3 Foi din aluat foietaj preparate ca în rețeta de aici
  • făină
  • 50 g smântână dulce,
  • 100 g. zahăr
  • 350 g brânză ricotta,
  • nuci,
  • miere,
  • scorțișoară,

Mod de preparare   Se prepară aluatul foietaj după cum, v-am indicat mai sus, sau se cumpără foile gata preparate. În cazul în care optați pentru prepararea aluatului foietaj, după ce se frământă, se presară pe masă un strat subțire de făină, după care se întind foile foarte subțiri și se pun în tavă. Foile de plăcintă se rumenesc la foc mic în cuptor, ținându-le aproximativ10 minute, în funcție de cuptorul pe care îl aveți în bucătărie.   Între timp bateți smântâna cu zaharul cu mixerul Dekassa până când compoziția se întărește, după care se adaugă brânza ricotta, amestecând energic până se încorporează.   Foile coapte din cuptor se scot și se fărâmițează bine într-o formă de tort (căreia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse în formă se așează nuci, scortisoara, miere și jumatate din compoziția de smântână și ricotta. Peste compoziție se mai așează un strat de foi fărâmițate. Se completează cu nuci, scortisoara și miere. Apoi se adaugă restul de compozitie și se acoperă cu ultimul un strat de foi. Se servește cu miere, scortișoară și nuci mărunțite.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2