Conform ultimului Raport emis de ANSVSA, în perioada 11.07.2016 - 15.07.2016, au fost prelevate şi analizate un număr de 63 probe, din următoarele categorii de produse: carne (mici amestec porc/vita, muschi vită, carne tocată amestec, sanitaţie carcasă bovine, pastramă din piept de oaie, sanitaţie carcasă ovine) şi lapte şi produse din lapte (lapte crud dozator, smântână 15%, cașcaval, iaurt, branză de vaci proaspată). Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: Arad, Botoşani, Brăila, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Giurgiu, Maramureş, Neamţ, Vrancea, Suceava, Vaslui, Vâlcea, Teleorman, Timiş. Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada menţionată, nu a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate. Menţionăm faptul că 38 de probe se află în lucru. Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimntelor judeţene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control. *Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud. (Serviciul Comunicare)