Stirieye

275

Risc scazut de contaminare cu mrsa din alimente
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Nu exista probe ca oamenii se pot infecta cu Staphylococcus Aureus, rezistent la meticilina (MRSA) consumand alimente contaminate, au stabilit reprezentantii Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA). Astfel, desi alimentele pot fi contaminate cu MRSA, nu exista vreo dovada care sa ateste vreun risc asupra oamenilor care le consuma. De asemenea, nici cei care intra in contact cu animalele purtatoare de diverse forme ale stafilococului nu sunt afectati.

Totusi, autoritatile britanice au semnalat faptul ca exista riscul dezvoltarii unei noi tulpini a stafilococului rezistent la meticilina, mai ales in cazul porcilor, iar acest lucru este in stransa legatura cu cresterea consumului de antibiotice in cazul celor care intra in contact cu animalele. Potrivit studiilor oficiale, unul din trei cazuri de infectari cu MRSA semnalate in spitalele olandeze este pus pe seama acestei noi tulpini observate de specialisti.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.