Stirieye

355

Sacrificările şi producţia de carne în 2013-Date finale INS
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Numărul total de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea acestora în carcasă a scăzut cu 4,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 15,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 7,2%. În luna decembrie 2013, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 14,7% din totalul bovinelor sacrificate. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,9%, respectiv cu 6,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 30,7% în totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 14,5%, respectiv cu 12,4%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a scăzut cu 1,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 1,7%. În unităţile industriale specializate numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 22,2%, respectiv cu 18,3%. Sacrificările în unităţile industriale specializate au avut o pondere 6,3% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,8%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 83,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea acestora în carcasă cu 5,0%, respectiv cu 7,4%. Anul 2013 comparativ cu anul 2012 Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 2,1%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 17,1%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 3,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 2,0%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 13,4%, respectiv cu 5,4%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,6%, respectiv cu 9,1%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 20,7%, respectiv cu 53,1%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 40,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 39,5%. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 11,5%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 2,0% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 4,0% la greutatea lor în carcasă. În anii şi lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale, prezintă uşoare oscilaţii.  

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.