Stirieye

406

Sacrificările şi producţia de carne în 2014 (Raport extins)
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Potrivit datelor statistice furnizate de INSSE, în luna decembrie 2014, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, sacrificările și producția de carne în 2014 au crescut. Astfel, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine şi a crescut la ovine şi caprine şi păsări. În anul 2014 comparativ cu anul 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine şi a crescut la porcine, ovine şi caprine şi păsări; greutatea în carcasă a acestora a crescut la toate speciile.

Decembrie 2014 comparativ cu decembrie 2013 Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 12,0%, respectiv cu 9,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 18,2%, respectiv cu 13,8%. În luna decembrie 2014, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 19,7% din totalul bovinelor sacrificate.   Numărul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,4%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 2,6 %. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 29,6% din totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,4%, respectiv cu 3,4%.   Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 0,9%, respectiv cu 1,8%. În unităţile industriale specializate numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2 ori. Sacrificările în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 12,1% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.   Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 5,4%, respectiv cu 7,2%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 82,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea acestora în carcasă cu 4,1%, respectiv cu 6,0%.   Anul 2014 comparativ cu anul 2013   Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 6,7%, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 13,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 2,2%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,3%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 20,7%, respectiv cu 9,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5% .   Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 28,5%, respectiv cu 63,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 46,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 51,3%.   Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,6%, respectiv cu 19,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 5,3% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 6,2% la greutatea lor în carcasă. În anii şi lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale, prezintă uşoare oscilaţii.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.