233

SIAL 2014: Succes total pentru Unilact

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dacă tot e doar unul, măcar să fie bun; cam așa s-ar putea spune despre participarea Industriei lactatelor din România, la cel mai mare târg din lume dedicat industriei alimentare. De data aceasta, însă, singurul reprezentant al României nu a fost bun, ci foarte bun, aici, referindu-ne la Unilact și la produsele sale cu această marcă, sau la produsele De La Ferma. Asta, pentru că, aproape de finalul evenimentului de la Paris, Marius Bicu poate afirma cu îndreptățire că participarea la această ediție a SIAL a fost un succes total. Special pentru revista Fabrica de Lapte, domnia sa a declarat: ”Grație calității dovedite a produselor noastre, dar și a seriozității noastre în afaceri, la această ediție am semnat noi contracte de export cu parteneri din Germania și Belgia, dar am avut contact și cu traderi din Anglia și Spania. Suplimentar, la negocieri au mai apărut câțiva buyeri din Germania, interesați de produsele Unilact sau De La Ferma. În momentul de față, am ajuns să exportăm 30 % din producția realizată dar, cu siguranță, procentul va crește în perioada următoare și, mai ales, în anul 2015. Ca acțiune externă viitoare, ne dorim, însă, să promovăm tot mai intens brânza noastră de burduf care a fost deosebit de apreciată aici, la Paris”. Desigur, succesul lui Marius Bicu ne-a bucurat dar, în același timp, am rămas cu regretul că, deși în România sunt companii care pot face față cu brio exigențelor pieței internaționale, acestea nu participă la marile evenimente internaționale, cum este și acesta de la care vă relatăm. Poate, la anul vor fi mai multe firme românești de lactate, mai ales că fonduri de participare pot fi accesate prin programele guvernamentale. În rest, putem spune că secțiunea Dairy, a târgului SIAL 2014, a fost caracterizată în acest an de o extraordinar de mare diversitate de produse, țările vedetă fiind Elveția, Olanda, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și Grecia, Ungaria (care s-a adresat mai ales zonei de private label), Polonia (cu ținte similare maghiarilor), dar și vecinii bulgari care își continuă ascensiunea cu iaurturile sau lactatele din zona fresh. (23 octombrie, corespondență de la Paris-Claudia Bocean și Veronica Ursachi) Instantanee din secțiunea SIAL-Dairy:

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2