211

Sistemul croat de control al produselor lactate nu este pe deplin adecvat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sistemul de control din Croația pentru producția și depozitarea produselor lactate nu este adecvat, având discrepanțe semnificative, potrivit Oficiului pentru Controlul Zootehniei și Alimentelor (FVO), informează Dairy Reporter. Auditul care a fost făcut pentru a verifica eficacitatea sistemului în urma controalelor oficiale a găsit sistemul neadecvat, deoarece unele deficiențe pot rămâne neobservate pentru o lungă perioadă de timp, în ciuda utilizării sistemului de verificare. În 11 unități de prelucrare a laptelui și depozite frigorifice vizitate către inspectorii veterinari au fost luate măsuri pentru a asigura că cel care operează în industria alimentară a remediat situațiile identificate ca fiind în neregulă. Cu toate acestea, în patru unități de prelucrare a laptelui si produselor lactate deficiențe serioase privind implementarea HACCP și testarea microbiologică nu erau în concordanță cu reglementările UE și au persistat pentru o lungă perioadă de timp neobservate de către medicul veterinar autorizat (AV) și autoritățile locale. Aceștia au inspectat împreună cu medicii veterinari autorizați și cu autoritățile locale aceste unități de procesare după care au realizat un raport. Acest lucru a dus la o notificare scrisă către FVO pentru a rectifica neconformitățile în timpul optim, care în mai multe cazuri au fost considerate de echipa de audit FVO a fi grave. Acesta a fost primul audit al Croației de la aderarea la UE în 2013. Croației i-a fost acordată o perioadă de tranziție până la 31 decembrie 2015 pentru ca unitățile din sectorul laptelui să îndeplinească standardele structurale ale UE, dar cele privind igiena trebuie să fie respectate pe deplin de la data aderării . Trei fabrici de prelucrare a laptelui si a produselor lactate au fost aprobate fără documentație pentru validarea echipamentelor pentru temperatura și timpul de pasteurizare aplicate. Patru fabrici au fost aprobate fără a avea programul HACCP corect proiectat și implementat. O altă fabrică nu avea suficientă capacitate pentru procesul de maturare al brânzeturilor dure. Răspunzând la o serie de recomandări făcute de FVO, autoritatea croată a declarat că anul viitor inspectori veterinari superiori al departamentului respectiv vor instrui inspectorii veterinari responsabili pentru funcționarea fabricilor de procesare a laptelui.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2