Reteta ”Sos de rosii cu smantana” a fost primita de Russen Art de la Casa Altringen, din Banat si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc. Ingrediente Sos de rosii cu smantana (Produsul se mai numeste si Supa crema de rosii si se prepara fara smantana, in perioadele de post): 4 portii Timp de preparare: 30 minute
Se toaca ceapa si se distuie in ulei Arpis dupa care se adauga faina alba Arpis. Se toarna supa de legume (sau apa si cubul de concentrat). Se curata si se toaca rosiile si se adauga in supa impreuna cu pasta de rosii. Totul se fierbe sub capac 10-15 minute. Se adauga smantana (daca nu este post). Se pune sare, piper, miere si busuioc proaspat.