Stiri

258

”Tradițiile românești” vă recomandă Crapul unguresc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reţeta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.ChefBuzu.com), a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc. Ingrediente                                                     Cantitatea brută ptr. 50 porțiiCrap fără cap                                                   7,500 kg Ceapă                                                              1,000 kg Bulion                                                             1,000 kg Ardei verde                                                     0,250 kg Costiță afumată sau slanină afumată               0,500 kg Smântână                                                        1,250 kg Ulei Arpis                                                        1,000 litru Boia dulce                                                       0,050 kg Cartofi                                                             7,500 kg Roșii                                                                2,000 kg Sare                                                                 0,150 kg Modul de preparare : Peștele se curăță, se spală, se taie în porții și i se dă sare. Cartofii, ceapa și ardeiul verde se curăță, se spală și apoi se taie în felii subțiri. Costița sau slănina afumată se taie, de asemenea, în felii. Se pun toate într-un vas și peste ele se toarnă bulionul și boiaua, după care se amestecă bine. Din aceasta compoziție se asează jumătate într-o tavă, se pune ulei peste ea, iar apoi se asează bucățile de pește. Peste porțiile de pește se asează cealalta jumătate de compoziție. Se dă un praf de sare și apoi se pun roșiile tăiate felii mai mari și smântâna. Tava se bagă la cuptor, la foc moale și se lasă până când preparatul este gata. Despre www.chefbuzu.comChef Buzu  este singurul site din Romania care promovează turismul culinar     Dezvoltat iniţial ca o platformă online de reţete culinare, http://www.chefbuzu.com şi-a extins gama de servicii, mergând şi în direcţia turismului culinar. Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispoziţia proprietarilor de locaţii turistice, producătorilor particulari, cofetăriilor şi patiseriilor, servicii de promovare. Despre proiect Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor și Castelul Printul Vanator și Dracula. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2