Stirieye

412

Trasnilvania Ovicarn, singurul abator pentru ovine din Sălaj
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

(Agerpres) Cooperativa Agricolă Transilvania Ovicarn din localitatea Hereclean deţine unicul abator autorizat sanitar-veterinar momentan, în judeţului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale. "Din motive economice, abatorul nu are activitate zi de zi, dar el este mereu deschis în perioada Paştelui", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Chidriş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj. Potrivit oficialului ANSVSA, încă mai este posibil ca şi alte firme să autorizeze abatoare până la Sărbătorile Pascale, DSVSA acordând chiar consultanţă gratuită în acest sens. În anii trecuţi au mai existat puncte de tăiere în Şimleu Silvaniei şi Jibou, dar acum acestea nu mai sunt acceptate. În prezent, mieii pot fi sacrificaţi şi în gospodăriile populaţiei, însă doar în mediul rural şi doar pentru consumul propriu, nu în vederea comercializării.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.