Conform cotidianului Ziarul de Bacau, cea mai amara speta a fost cea a unui producator covasnean, venit sa vanda cantitati importante de carne comerciantilor bacauani, fara sa poata prezenta vreun document inspectorilor DSVSA. Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bacau, dr. Gheorghita Vlad, a declarat ca acesta comercializa produse din carne de origine necunoscuta, neetichetate, transportate neadecvat si fara autorizatie. Producatorul nu detinea niciun document de inregistrare la autoritatea sanitar-veterinara, urmarea fiind sanctionarea acestuia cu 4800 lei si punerea sub sechestru a 160 kg de produse. DSVSA Bacau a confiscat, cu aceasta ocazie, aproape 1500 de gilograme de carne si produse din carne, transportate, depozitate sau vandute neconform, de catre micii producatori. Conducerea institutiei reaminteste micilor producatori si -–in acelasi timp – autoritatilor locale ca participarea si organizarea de targuri si expozitii se poate face doar prin respectarea actelor normative ce vizeaza aceste evenimente. (TS)