La ediția din acest an a IFE Londra, în cadrul celor 9 categorii au participat peste 1.200 de companii din 55 de țări de pe 5 continente, expunând de la produse din carne și pește, specialități regionale, brânzeturi și produse lactate, la băuturi, ingrediente alimentare și produse de panificație și patiserie.
COCORICO a adus la expoziția de la Londra două sortimente ale mărcii – piept și aripioare de pui, produse vedetă ale companiei, exportate deja pe piața britanică. Compania Aaylex, deținătoarea brandului este în acest moment unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un portofoliul de clienți externi provenind din 16 state printre care se numără: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia și Slovacia.
„Ne dorim ca și prin intermediul unor astfel de expoziții internaționale să fidelizăm piața externă și să facem cunoscute calitatea și gustul inconfundabil al produselor noastre, care pot face față cu succes oricăror competitori din Uniunea Europeană sau din spațiul extracomunitar. Exporturile au un trend crescător, fiind consolidate de evoluția constantă a companiei noastre în ultimii ani. Suntem optimiști că vom reuși să facem din COCORICO o marcă de succes nu doar românească, ci și europeană”, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.
Pe piața britanică, produsele COCORICO sunt deja recunoscute pentru calitatea și gustul acestora, în special de clienții din domeniu HoReCa, principalii parteneri ai companiei. Aaylex Prod deține gradul de certificarea cel mai înalt A al British Retail Consortium (BRC) Food Standard, fapt care atestă respectarea celor mai stricte reglementări internaționale în ceea ce privește siguranța alimentară și calitatea produsului, grație sistemului integrat de producție.
Produsele exportate au aceeași calitate cu cele distribuite pe piața internă - mixul nutrițional al puilor este 100% asigurat din ingrediente vegetale, nu sunt folosiți hormoni (interziși și prin lege), făinuri animale sau aditivi, iar puii sunt crescuți în condiții naturale, lipsite de stres, fiind sub observația zilnică a medicilor veterinari, în conformitate cu exigențele codului european de bune practici în domeniu. Dupa abatorizare, carnea este verificată constant prin analizele de laborator, atât de către departamentul de calitate intern cât și de reprezentanții organismelor de reglementare sanitar-veterinare. Sistemul revoluționar de refrigerare care permite o răcire rapidă a cărnii și ambalajele de ultimă generație, care împreună oferă cărnii o valabilitate de până la 14 zile, contribuie la asigurarea unui management integrat al calității produselor. Acestea dețin și certificarea Halal, fapt care contribuie la competitivitatea lor externă.
România a participat la târgul internaţional IFE Londra cu un Pavilion naţional, organizat în cadrul programului de promovare a exportului al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului. Târgul IFE Londra reprezintă prima mare manifestare expozițională a industriei alimentare mondiale din anul 2015. Pavilionul României a reunit 19 companii și mărci de renume din industria alimentară românescă, expunând produse pe o suprafață de 111 m.p.
Despre Grupul Aaylex
Grupul Aaylex deține 18 ferme cu o capacitate totală de aproximativ 36 milioane pui vii/an. Acestora li se adaugă 2 stații de incubație de 18 milioane ouă/an, 2 ferme de reproducție de pasări-adulți cu o producție de 20 milioane ouă/an și 2 ferme de reproducție tineret. Fermele au operațiuni în 6 județe: Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. Aalyex Prod gestionează un abator propriu localizat în Buzău, acesta fiind unul dintre cele mai mari și moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuală de abatorizare este de 9.000 de capete pe oră, procesând în prezent întregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/ an. Deschis în anul 2011, noul abator reprezintă o investiție greenfield în valoare de 54 de milioane de euro.
Companiile grupului dețin o serie de certificări internaționale privind managementul integrat al calitatății și siguranței produselor precum: ISO 22 000 si 9001/2000, BRC grad A, IFS - cel mai înalt standard, LAREX, acreditări BELCERT, UKAS și DAR, acreditarea HACCP, Certificat de grad A în inspecția GMP&R, precum și certificarea Halal.