152
Urmarind permanent cerintele pietei de desfacere in ceea ce priveste calitatea carnii de pasare, normativele sanitar-veterinare interne si cele ale Uniunii Europene, igiena si siguranta alimentara, firma Collini a dezvoltat productia printr-o dotare tehnica moderna, cu utilaje performante, a ordonat fluxurile, a implementat un sistem de management al calitatii, a stabilit punctele critice de control in vederea reducerii posibilitatii aparitiei unor factori de risc asupra sigurantei alimentelor si a efectelor acestora asupra sanatatii omului, respectand bunele practici de igiena, in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001:2008 si a regulamentelor 852/2004/CE si 853/2004/CE. Stabilirea conditiilor igienico-sanitare s-a facut tinandu-se cont de legislatia sanitar-veterinara in vigoare, asigurandu-se achizitionarea de masini si utilaje folosite in procesul de productie, usor demontabile si igienizabile, racordate la canalizare si dotarea cu necesarul de masini, aparatura, ustensile, echipamente, substante detergente si dezinfectante biodegradabile, pentru o igiena riguroasa a personalului, spatiilor, utilajelor si ustensilelor, in vederea obtinerii unor produse salubre si sigure din punct de vedere alimentar. Procesul de igienizare se realizeaza atat in timpul desfasurarii proceselor de productie, cat si dupa incetarea acestora, de catre personal specializat, pe baza unui plan de igienizare care cuprinde proceduri scrise si insusite de catre operatori, fiind verificat si monitorizat zilnic. Starea de sanatate si igiena personalului se verifica prin controale si analize medicale periodice, echipamentul de lucru este igienizat in spalatoria proprie a unitatii, acesta fiind diferit colorat in functie de sectorul de activitate din cadrul abatorului. La inceperea programului de lucru, personalul implicat in procesul de productie isi lasa echipamentul de strada in vestiare, face dus, trece in alta incapere dotata cu uscatoare pentru cizme, unde se echipeaza; traseul continua prin sala de dezinfectie in care se gaseste ecluza ce asigura dezinfectia mainilor si a incaltarilor in momentul trecerii prin aceasta, inaintea intrarii in incinta sectiilor de productie. Parasirea acestora se realizeaza prin parcurgerea traseului in sens invers. In incinta abatorului, fluxul este delimitat in zone de igiena, in functie de specificul sectorului de activitate, limitand circulatia personalului dintr-o zona in alta, intre acestea existand spalatoare de cizme si chiuvete inoxidabile cu robineti cu senzori, prin folosirea carora se reduce posibilitatea transferului microbian intre sectoare. Abatorul Collini se asigura ca pasarile provin numai din exploatatii sanatoase; acestea sunt transportate in custi si utilaje de transport dezinfectate si descarcate pe o rampa special amenajata si mentinuta, de asemenea, in stare de curatenie permanenta. Pentru a indeplini conditiile pentru bunastarea animalelor, inaintea sacrificarii, acestea sunt asomate, apoi sunt sacrificate, deplumate si eviscerate prin intermediul unei linii tehnologice automate. Racirea carcaselor se realizeaza intr-o incapere special utilata si dotata cu senzori si afisaj electronic al temperaturii, cu ajutorul unei statii frigorifice. Carcasele se transeaza in mare parte mecanizat, produsul final ambalandu-se fie in pungi, fie in caserole ale caror infoliere si etichetare se realizeaza cu utilaje performante, de mare randament. Transportul puilor la magazine se efectueaza cu masini echipate cu instalatii frigorifice, astfel incat lantul termic care incepe in abator sa nu fie intrerupt pana la utilizatorul final, respectiv clientul. Apele uzate rezultate in urma abatorizarii sunt colectate si epurate in statia proprie a unitatii, grija pentru protectia mediului reprezentand una dintre preocuparile companiei Collini. Intreaga activitate din cadrul abatorului se desfasoara sub stricta supraveghere si control sanitar-veterinar, verificarea igienei procesului si a sigurantei produsului realizandu-se prin teste de sanitatie si analize ale carnii atat in laboratorul acreditat al unitatii, cat si in laboratoarele D.S.V., precum si prin monitorizarea permanenta a punctelor critice de control, punandu-se accent pe constientizarea, instruirea si verificarea periodica a personalului in probleme de igiena si siguranta alimentara.