Potrivit datelor sintetizate la MADR, producatorii romani au reusit sa ateste la Ministerul Agriculturii peste 175 de produse traditionale in acest an. In topul judetelor in care s-au realizat cele mai multe atestari se afla Brasov (64), urmat de judetul Alba (27) si Maramures (25). Astfel, in acest an, cele mai multe produse traditionale au fost atestate in judetele Brasov (64), Alba (27), Maramures (25), Hunedoara (9), Covasna (8), Satu Mare (7), Salaj (7), Botosani (5), Suceava (5), Dambovita (4), Arges (3), Valcea (2), Bistrita Nasaud (2), Cluj (2), Buzau (2), Harghita (2) si Braila (1). Produsele traditionale atestate in acest an sunt preponderent din toate categoriile alimentare respectiv carne, lactate, fructe, paine, peste, siropuri, dulceturi. Produsul traditional este, potrivit legislatiei in vigoare, produsul alimentar fabricat pe teritoriul national si pentru care se utilizeaza materii prime locale. De asemenea, produsul traditional atestat nu trebuie sa aiba in compozitia lui aditivi alimentari si trebuie sa respecte un mod de productie si/sau de prelucrare traditional. Desigur, una dintre cele mai reprezentative mărci de produse tradiționale este Zimbria, aflată în proprietatea gălățenilor Maria și Marius Verdeși.