Ferma

283

C.E. a aprobat insectele ca sursă de furajare a suinelor și păsărilor din ferme

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisia Europeană a modificat regulamentul UE privind interdicția furajelor pentru a autoriza utilizarea proteinelor animale procesate derivate din insecte în hrana păsărilor și a porcilor, în speranța de a contribui la crearea unui „lanț furajer mai durabil”, în conformitate cu politica sa alimentară emblematică.

Revizuirea regulamentului a fost publicată în jurnalul oficial al UE la 17 august și se așteaptă să intre în vigoare din septembrie, deschizând două dintre cele mai relevante piețe din UE pentru hrana animalelor, care împreună reprezintă aproximativ 65% din producția de furaje compuse din UE.

Executivul UE l-a anunțat ca un pas „în călătoria noastră către un lanț de hrană mai durabil”, în conformitate cu strategia Farm to Fork (F2F), o politică emblematică a UE care are ca scop remodelarea mediului și a ambiției climatice în agricultura europeană.

Un obiectiv al F2F este de a reduce dependența de materiile prime furajere critice, cum ar fi soja cultivată pe terenurile defrișate, prin încurajarea proteinelor vegetale cultivate în UE, precum și a materialelor furajere alternative, cum ar fi insectele.

Producția de insecte pentru hrana animalelor crește rapid în urma autorizării UE pentru proteine ​​animale procesate de insecte (PAP) în feedback-ul acvaculturii în iulie 2017. Ca atare, piața hranei pentru animale este în prezent principala piață a hranei pentru producătorii de insecte ca hrană pentru animale.

În mod similar, după intrarea în vigoare a acestui regulament de punere în aplicare, cererea de insecte ca furaje este acum de așteptat să crească, potrivit Platformei internaționale a insectelor pentru hrană și furaje (IPIFF).

Ca proteine ​​de casă, insectele oferă un exemplu de circularitate în gestionarea resurselor agricole și, de asemenea, se crede că sunt mai bune pentru animale, care au în mod natural insecte ca parte a dietei lor.

„Multe animale au evoluat pentru a dezvolta un comportament de hrănire care include insecte, ceea ce indică faptul că acestea sunt o parte importantă a nutriției lor”, a declarat Constantin Muraru, IPIFF, pentru EURACTIV în mai 2020.

Suplimentarea dietelor de animale cu insecte poate contribui și la îmbunătățirea bunăstării animalelor. Un studiu recent a arătat că adăugarea de insecte în dieta păsărilor de curte poate ajuta la reducerea incidenței comportamentului „ciocănit cu pene”, adică atunci când o pasăre ciocnește sau trage penele altuia, ceea ce este o problemă obișnuită cu puii crescuți comercial.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2