Procedeul prin care cascavalul este ambalat in ceara este unul destul de simplu, produsul fiind pur si simplu „scufundat” intr-un vas cu ceara lichida. Datorita acestei metode, cascavalul isi continua procesul de maturare devenind, chiar si dupa ce a a parasit fabrica, tot mai gustos. „Ceara o achizitionam din Olanda, care, desi este mai scumpa, e de o calitate superioara. Pentru a fi ambalat in ceara, cascavalul este tinut la maturare circa 20 de zile pana cand prinde o crusta. Ceara o topim intr-un vas si se inmoaie practic produsul in aceasta ceara. Cand este scos, in contact cu aerul, ceara se solidifica”, a declarat Constantin Aniculaesa pentru Stiri Agricole. Produs atat de compania Vlasie, precum si sub brandul Originar, Cascavalul de Saveni ambalat in ceara se poate gasi in supermarketurile Auschan, urmand sa fie disponibil si in cadrul lanturilor de magazine Mega Image si Carrefour. Constantin Aniculaesa intentioneaza sa inregistreze Cascavalul de Saveni ca produs cu Denumire de Origine Protejata (DOP). „Am depus in acest sens un caiet de sarcini la Ministerul Agriculturii. Am realizat chiar si o asociatie alaturi de alti 5 procesatori prin care luptam sa inregistram Cascavalul de Saveni ca produs cu Denumire de Origine Protejata (DOP). Momentan tot dosarul e in lucru. Ar fi primul cascaval care ar obtine aceasta recunoastere”, spune administratorul companiei Vlasie Company. In cadrul fabricii din Vlasinesti se produce cascaval din sortimentele Rucar, Dalia, Vlasie, Originar, rotile de cascaval pornind de la 200 de grame si ajungand pana la 5 kilograme. De asemenea, compania mai produce cateva tipuri de rulanda, cu sunca presata, cu piper sau boia, smantana, precum si unt.