Stiri

239

Coronavirus pune în discuție noua politică alimentară a UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lansarea noii politici alimentare a UE, strategia Farm to Fork (F2F), va fi amânată cu cel puțin o lună, având în vedere o reprogramare a programului de lucru al Comisiei din cauza focarului de coronavirus.

În „agenda sa provizorie” săptămânală pentru viitoarele reuniuni ale Comisiei, Comisia a împins până la 29 aprilie prezentarea strategiei F2F și Biodiversitate, ambele încorporate în Acordul verde al lui von der Leyen. Noul termen este astfel cu aproape o lună mai târziu decât programul inițial. Data trebuie, de asemenea, să fie confirmată și poate fi modificată.

Contactat de EURACTIV, un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că lucrările pentru strategiile de furnizare și biodiversitate sunt în desfășurare și ambele vor fi prezentate în săptămânile următoare.

Președintele comitetului pentru agricultură (AGRI) la Parlamentul European, creștin-democratul german Norbert Lins, a salutat decizia de a amâna F2F, scriind pe Twitter că toți actorii implicați merită să fie audiați, „mai ales în momente ca acestea, în care securitatea aprovizionării cu alimente este foarte importantă. Termenul limită pentru consultările cu părțile interesate a fost prelungit.

După Criza Covid-19, COPA-COGECA pledează pentru întărirea poziţiei agricultorilor în lanţul alimentar

Organizația de agricultori și agro-cooperative COPA-COGECA a solicitat consolidarea poziției agricultorilor în lanțul alimentar, spunând că cooperarea dintre fermierii implicați în promovarea sustenabilității și modalități de a împărtăși în mod corect valoarea adăugată creată de produsele și acțiunile durabile cu producătorii, pentru a fi sprijinit.

La rândul său, Consiliul Européen des Jeunes Agriculteurs (CEJA), reprezentând tinerii fermieri, care apelează la „strategii ambițioase de reînnoire a generațiilor”, pentru a aborda provocarea demografică din sector și pentru o mai mare putere de negociere pentru fermieri

CEJA spune, de asemenea, că F2F oferă o oportunitate de „consolidare a durabilității sistemului nostru alimentar și de a-i apropia pe fermieri de consumatori”, dar avertizează că succesul strategiei depinde de asigurarea ca principalii săi activi, fermierii europeni, să fie „recunoscuți și primiți perspective economice și sociale adecvate. ”

Coordonarea europeană Via Campesina, o organizație de bază reprezentând fermieri mici și mijlocii, a avertizat că, deși dezvoltarea digitalizării poate fi un instrument util, este important să se evidențieze costurile ridicate și cantitățile mari de energie și metale neregenerabile necesare. , precum și impactul negativ asupra ocupării forței de muncă.

Aceștia solicită Comisiei să se potrivească ambiției sale cu angajamentul transfrontalier și să asculte „vocile până acum neglijate ale țăranilor și fermierilor mici și mijlocii”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2