Tehnologii

250

Creștere moderată pe piața europeană a cărnii de pasăre

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producția de carne de pasăre din UE a continuat tendința de creștere în 2019, datorită creșterii, deși într-un ritm moderat (+ 1,6%), se arată într-o analiză asupra sectorului cărnii, efectuată de Comisia Europeană.

Până la finalul anului 2020 creșterea ar trebui să continue (+ 1,2%), deoarece consumatorii înlocuiesc carnea mai scumpă cu păsările de curte. Cu toate acestea, închiderea serviciului alimentar ar trebui să aibă un impact anual asupra produselor mai dificil de vândut cu amănuntul (rațe, bibilici, porumbei și prepelițe).

În 2019, prețurile broilerilor au rămas aproape de media de 5 ani. De la începutul anului 2020, prețurile au fost peste nivelul anului trecut, din cauza ofertei strânse și au fost impulsionate în continuare de stocarea aferentă Covid-19 la mijlocul lunii martie.

Cu toate acestea, prețurile au scăzut rapid, sub media de 5 ani, în principal,  din cauza unei scăderi abrupte a prețurilor din Polonia. Se estimează că consumul pe cap de locuitor va continua pe trendul său în creștere în 2020, până la 23,6 kg (+0,2 kg).

Comerț în creștere moderată la carnea de pasăre

Importurile de carne de pasăre din UE au crescut moderat, cu 1,8% în 2019 (+ 2,9% în Marea Britanie, + 1,3% în alte țări). Importurile din Marea Britanie sunt în mare parte piept și pulpe. În schimb, importurile din alte țări sunt în cea mai mare parte piept și produse prelucrate de o valoare mai mare, destinate în mare parte serviciilor alimentare. Prin urmare, probabil că importurile vor scădea ușor în 2020.

În 2019, exporturile UE de carne de pasăre au crescut cu 6,7%, datorită cererii puternice la nivel mondial (+ 2,3% în Marea Britanie, + 9% în alte țări). Transporturile au crescut în majoritatea principalelor destinații, în special în Africa de Sud (+ 62%), Filipine (+ 40%), Vietnam (+ 34%) și China (de patru ori).

În 2020, exporturile ar trebui să crească, în timp ce cererea rămâne ridicată, dar într-un ritm moderat, deoarece focarele de gripă aviară (de ex. Polonia), au dus la interdicții, inclusiv de la cei patru de mai sus.

Acest lucru va pune presiune asupra exporturilor UE și va duce probabil la o schimbare a fluxurilor comerciale, cu excepția Chinei, unde Polonia este singura țară din UE care exportă volume semnificative în acest moment.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2