Stiri

297

Din cauza gripei aviare, Franța a declanșat alerta de nivel maxim

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Franța a pus țara în alertă „mare” pentru gripa aviară, forțând fermele de păsări să țină păsările în casă pentru a limita răspândirea bolii extrem de contagioase, a declarat ministerul său Agriculturii, citat de PowltryWorld.

Al doilea mare producător de păsări din Uniunea Europeană a detectat o nouă creștere a focarelor de gripă aviară în ultimele luni, după ce anul acesta s-a văzut cel mai grav val al bolii vreodată, cu aproximativ 22 de milioane de păsări sacrificate.

Anterior, între 1 august și 8 noiembrie, 49 de focare de gripă aviară înalt patogenă (HPAI), denumite în mod obișnuit gripă aviară, au fost detectate în fermele franceze, cu un număr mare și în creștere de cazuri găsite la păsările domestice din curți și în rândul păsărilor sălbatice, potrivit ministerului. spus.

„Într-un context marcat de persistența fără precedent a virusului în mediu și de activitatea migratoare puternică a păsărilor sălbatice, este esențial să se consolideze măsurile preventive pentru evitarea contaminării fermelor de păsări”, se arată într-un comunicat.

Deși virusul este inofensiv în alimente, răspândirea sa este o preocupare pentru guverne și pentru industria păsărilor de curte din cauza devastării pe care le poate provoca turmelor, a posibilității de restricții comerciale și a riscului de transmitere umană.

Nivelul de risc „înalt”, care era stabilit anterior la „moderat”, presupune ca toate păsările de curte să fie ținute în interior în ferme și luarea unor măsuri suplimentare de securitate, inclusiv pentru vânătoare, pentru a evita răspândirea bolii.

Europa s-a confruntat cu cea mai gravă criză de gripă aviară din toate timpurile în acest an, cu aproape 50 de milioane de capete de păsări sacrificate, iar persistența virusului în timpul verii a crescut riscul de infecții pe scară largă în sezonul viitor, a declarat recent Agenția pentru Siguranța Alimentară a UE (EFSA). lună.

Gripa aviară lovește de obicei în lunile de toamnă și iarnă. Se transmite prin fecale infectate de la păsările sălbatice migratoare sau prin contact direct cu furaje, îmbrăcăminte și echipamente contaminate sau în aer.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2