Ferma

223

EFSA a lansat o consultare publică privind noua legislație referitoare la transportul animalelor vii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției, EFSA a lansat o consultare publică privind noua legislație referitoare la transportul animalelor vii.

Ca urmare, EFSA colectează opiniile părților interesate în primele etape ale evaluării științifice privind bunăstarea animalelor în timpul transportului în UE. Evaluarea va susține revizuirea actuală a Comisiei Europene a legislației privind bunăstarea animalelor.

Scopul consultării este de a:

-Aduna toate datele și informațiile disponibile legate de mediu - temperatură, umiditate, niveluri de amoniac etc. - pe care le experimentează animalele în timpul transportului.

-Obține opiniile părților interesate cu privire la faptul dacă mandatul trimis EFSA și interpretarea noastră a termenilor de referință acoperă practicile de transport relevante și domeniile de interes. Mai exact, am acoperit toate practicile principale de transport?

-Colecta feedback-ul cu privire la obstacolele practice care împiedică respectarea legislației actuale privind bunăstarea animalelor la transportul animalelor.

În acest sens, Nikolaus Kriz, șeful Unității pentru sănătatea animalelor și plantelor EFSA, a declarat: „Am decis să organizăm o consultare timpurie pentru a ne asigura că munca noastră se bazează pe cea mai largă bază de dovezi posibilă.

Literatura științifică privind transportul animalelor este limitată, motiv pentru care căutăm contribuții de la toate organismele relevante, cum ar fi organizațiile de transport animale, autoritățile naționale, ONG-urile și asociațiile veterinare.

„O consultare publică de succes este importantă nu doar pentru EFSA, ci pentru toți cei care doresc să consolideze standardele de bunăstare a animalelor în UE folosind cele mai recente cunoștințe științifice.

Avizul științific, care se așteaptă să fie finalizat în a doua jumătate a anului 2022, va identifica pericolele și consecințele bunăstării practicilor comune de transport, de exemplu feriboturi rulabile, rutiere și aeriene, pentru șase grupe de animale:

echide (cai, măgari);

bovine (bovine și viței);

rumegătoare mici (oi și capre);

porci; păsări domestice (găini, găini ouătoare, curcani etc.); și

iepuri.

În cadrul strategiei Farm to Fork, concluziile EFSA vor sprijini actualizarea politicilor menite să protejeze bunăstarea animalelor transportate în UE. Consultarea va rămâne deschisă timp de opt săptămâni, închizându-se pe 10 iunie 2021.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2