238
Ștefan Pădure a adăugat: ”Totul a pornit de la cele mai recente scandaluri alimentare (cel al cărnii de cal și al puiului cu antibiotice) ambele situații implicând, în primă fază numele țării noastre ca, în final, să se dovedească nevinovăția producătorilor români. Alții au fraudat, noi am tras ponoasele și le tragem în continuare.” ”Mulțumesc europarlamentarilor români, mai ales celor din grupul social-democrat, care nu au ținut cont de recomandarea grupului și au votat împotriva etichetării. Sunt nemulțumit că noi, ca asociație, nu am reușit să îi convingem pe ceilalți 10 europarlamentari să voteze în interesul României. Repet, este greșeala noastră că poate nu am avut argumentele potrivite”, a declarat Ștefan Pădure, director executiv al Asociației Române a Cărnii, pentru Agrointel. Ștefan Pădure a explicat care sunt efectele adoptării rezoluției europene pentru înscrierea țării de etichetare pe fiecare produs cu conținut de carne. Astfel, dacă la nivel național, producătorii de la noi deja precizau proveniența acestui ingredient tocmai pentru a atrage consumatorii, la nivel european, această specificație ar putea avea efect de bumerang și va închide ușa exporturilor românești. ”Această rezoluție va deschide drum unor scumpiri. Este în defavoarea consumatorului român. Nu rezolvă niciuna dintre problemele emoționale care au fost ridicate în ultima perioadă. De exemplu, scandalul englez al cărnii de cal din lasagna. Cine va face fraudă, va continua să scrie că e carne de vita din Franța și nu carne de cal din România”.