Stiri

243

EuroCommerce: Lăsaţi graniţele libere pentru aprovizionarea europenilor!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În condiţiile evoluţiei Covid-19 în întreaga Uniune Europeană, Federaţia Internaţională EuroCommerce a emis următorul comunicat semnat de Christian Verschueren, directorul general al EuroCommerce:

“În primul rând, vreau să aduc un omagiu celor 29 de milioane de oameni care lucrează în sectorul nostru, care muncesc ore suplimentare și renunță la concedii pentru a se asigura că clienții primesc serviciul de care au nevoie în aceste perioade excepționale. Comercianții cu amănuntul și angrosiștii au lucrat cu toate părțile lanțului de aprovizionare pentru a se asigura că există livrări adecvate de ceea ce au nevoie cetățenii europeni în fiecare zi.

În al doilea rând, venind în contact zilnic cu milioane de clienți, am luat o gamă largă de măsuri pentru a sprijini autoritățile publice în căutarea de a reduce la minimum riscul de infecție pentru clienți și personalul nostru. Cooperăm și sprijinim toate autoritățile publice, la nivel european, național și local, în măsurile pe care le iau pentru a limita răspândirea virusului. Solicităm partenerilor noștri sociali să coopereze cu noi în protejarea angajaților noștri.

În al treilea rând, susținem și reiterăm apelurile recente ale președintelui Comisiei Europene, von der Leyen și ale comisarului Breton către guverne și autoritățile vamale pentru a menține frontierele deschise pentru camioanele care transportă mărfurile de care oamenii au nevoie zilnic. Solicităm guvernelor să urmeze liniile directoare ale Comisiei, care au cerut statelor membre să asigure libera circulație a alimentelor, inclusiv a animalelor, a materialelor medicale și a echipamentelor de protecție.

Toți membrii noștri au fost clar că avem suficiente provizii gata să răspundă cererii de produse alimentare și a elementelor esențiale zilnice, dar acest lucru ar putea fi compromis dacă se iau măsuri disproporționate la frontierele țării pentru a face imposibilă livrările de la un stat membru la altul. De asemenea, în unele regiuni de frontieră, lucrătorii vitali din comerțul cu amănuntul și cu ridicata locuiesc într-un stat membru și lucrează într-un alt stat: rugăm ca autoritățile naționale să permită acestor angajați să lucreze și să își continue serviciile.

În al patrulea rând, lanțurile noastre de aprovizionare depind de livrările la timp regulate și fluide, iar acestea trebuie menținute, cu excepția cazului în care există riscuri reale. Într-o serie de state membre, comercianții cu amănuntul, producătorii și fermierii s-au unit împreună pentru a sublinia angajamentul lor pentru aceste inițiative. Comercianții cu amănuntul au arătat clar că vor demonstra flexibilitate și înțelegere dacă furnizorii întârzie să le livreze.

În al cincilea rând, comercianții cu amănuntul au colaborat, de asemenea, pentru a împărtăși informații despre livrări și pentru a aranja livrări la casele persoanelor care nu pot ieși. Ne bucurăm că guvernele și autoritățile de concurență au indicat că, în aceste condiții foarte speciale, ar putea renunța la normele de concurență normale pentru a permite astfel de schimburi pentru a salva vieți și a menține fluxurile de aprovizionare. Solicităm ca acestea să permită într-adevăr o asemenea cooperare în timp ce criza coronavirusului continuă.

În sfârșit, dorim să consolidăm mesajul guvernelor către toți europenii că nu este necesar să cumpărați cantități mari de necesități zilnice. Magazinele de vânzare cu amănuntul alimentar rămân deschise peste tot, deși cu unele restricții în unele țări. Golirea rafturilor unui produs creează un cerc vicios de cumpărare a panicii, iar acesta este un model de cerere care îngreunează reaprovizionarea. Facem apel la consumatori să acționeze cu reținere și solidaritate - și să lase unele produse și pentru alții care au nevoie de ele.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2