Repere

341

Eurostat: România are cea mai mare rată de muncitori agricoli din Uniunea Europeană

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit Eurostat, pentru aproximativ 4,5% din totalul locurilor de muncă din UE, aproximativ 9,4 milioane de persoane, lucrează în sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului. Marea majoritate, sau 4,2% din totalul locurilor de muncă, lucreaza în agricultură.

Sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului continuă să fie o sursă semnificativă de locuri de muncă, în special în țările din estul și sudul UE.

Privind datele regionale NUTS 3, regiunile României Vaslui (61,7%) și Neamț (51,4%) au raportat cele mai mari rate de ocupare în acest sector.

În plus, 114 regiuni aveau peste 16,5% din forța de muncă angajată în agricultură, silvicultură și pescuit, cu concentrări în Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia și România.

Spre capătul inferior al intervalului, 137 de regiuni în 2020 aveau mai puțin de 0,5% din forța de muncă angajată în agricultură, silvicultură și pescuit.

În cifre absolute, regiunile cu cea mai mare ocupare a forței de muncă în agricultură, silvicultură și pescuit s-au situat predominant în România, cu 8 din primele 10 regiuni.

Regiunea Iași din România a avut cel mai mare număr, cu 146 200 de angajați, urmată de alte patru regiuni din România cu peste 100 000 de angajați fiecare.

În afară de regiunile din România, doar alte două regiuni au ajuns în primele 10 regiuni NUTS 3 cu cele mai mari cifre de ocupare a forței de muncă în agricultură, silvicultură și pescuit: Sandomiersko jędrzejowski în sud-estul Poloniei și Almería în sudul Spaniei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2