Ferma

450

Extindere marginală a producției de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Se estimează că producția globală de carne în 2024 se va extinde marginal, la 371 milioane de tone (echivalent în greutate în carcasă), după cum arată ultimul raport FAO.

Sunt anticipate creșteri ale producției în toate regiunile, cu excepția Asiei, în special a cărnii de porc din China.

În 2024, extinderea prognozată a producției globale de carne va fi probabil condusă de carnea de pasăre, care se estimează că va crește cu 1,1 milioane de tone, sau cu 0,8 la sută anual, la 146 de milioane de tone.

Această expansiune va fi determinată în primul rând de o cerere puternică a consumatorilor pentru carnea de pasăre, datorită accesibilității sale relative, împreună cu impactul costurilor relativ scăzute ale furajelor asupra prețurilor, în ciuda riscurilor care decurg din focarele de gripă aviară foarte patogenă (HPAI) și costurile operaționale ridicate în top. ţările producătoare.

Producția globală de carne de bovine și ovine este, de asemenea, estimată să se extindă în continuare în 2024, susținută de aprovizionarea ample de bovine gata de sacrificare; cu toate acestea, puterea de cumpărare limitată a consumatorilor din cauza creșterii economice reduse și a prețurilor relativ ridicate la carnea de bovine va limita probabil cererea și va afecta perspectivele de creștere a producției.

În schimb, se preconizează că producția globală de carne de porc va scădea cu aproximativ 1,2 milioane de tone sau 0,9% față de 2023. Această reducere va fi cauzată în principal de o scădere anticipată în China, ca urmare a eforturilor guvernului de a limita oferta excesivă și de a susține stabilitatea prețurilor interne prin reducerea creșterii. numărul de scroafe și ajustarea țintei stocului național de porci.

Se estimează că comerțul mondial cu carne și produse din carne va reveni după doi ani consecutivi de contracție. Revenirea va fi determinată în principal de o cerere solidă de import așteptată în toate regiunile, în special în America de Nord.

Cu toate acestea, această perspectivă pozitivă ar putea fi afectată de restricțiile comerciale care decurg din răspândirea bolilor animale, factori geopolitici și puterea de cumpărare redusă a consumatorilor.

Conform indicelui FAO al prețurilor la carne, prețurile internaționale la carne au crescut moderat din ianuarie până în mai a acestui an, în ciuda încetinirii ritmului de creștere a prețurilor în ultimele luni.

Creșteri de preț au fost înregistrate la carnea de bovine, de pasăre și de porc, susținute în principal de o cerere solidă din partea principalelor țări importatoare, în ciuda aprovizionării crescute de la marii exportatori de carne.

În schimb, prețurile internaționale la carne de ovină au scăzut, în principal din cauza livrărilor ample exportabile din Oceania, cel mai mare furnizor din lume. (Foto: Dreamstime)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2