Stiri

250

FAO: Până în 2029, producția mondială va crește constant

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producția mondială de lapte este pe o cale continuu ascendentă și se preconizează că va crește cu 1,6% pe an, până la 997 milioane de tone în 2029, în următorii 10 ani, se arată în ultimul raport predictibil întocmit de OECD-FAO.

Potrivit perspectivelor agricole OECD-FAO 2020-2029, acest lucru este mai rapid decât majoritatea celorlalte produse agricole principale.

În raport se preciza că, în timp ce creșterea medie mondială a efectivelor (0,8% pe an) este mai mare decât creșterea medie mondială a randamentului (0,7%), mediile variabile sunt rezultatul creșterii mai rapide a efectivelor în țările cu randamente relativ mici.

În majoritatea regiunilor lumii, se preconizează că creșterea randamentului va contribui mai mult la creșterea producției, decât creșterea efectivelor.

Creșterea randamentului poate fi legată de factori precum optimizarea sistemelor de producere a laptelui, îmbunătățirea sănătății animalelor, îmbunătățirea eficienței în hrănire și o mai bună genetică.

• Se așteaptă ca India și Pakistanul să contribuie la mai mult de jumătate din creșterea producției mondiale de lapte și să reprezinte mai mult de 30% din producția mondială în 2029.

• Se preconizează că producția în Uniunea Europeană va crește mai lent decât media mondială. Se preconizează că efectivele de lapte vor scădea (-0,6% p.a.), dar se preconizează că producțiile de lapte vor crește cu 1% p.a. în următorul deceniu.

• Cel mai mare randament mediu pe vacă se observă în America de Nord, deoarece ponderea producției pe bază de iarbă este redusă, iar hrănirea se concentrează pe producții mari de la turmele de lapte specializate. Efectivele de lapte din SUA și Canada vor rămâne neschimbate, iar creșterea producției se așteaptă să provină din creșteri suplimentare ale randamentului.

• Noua Zeelandă a înregistrat o creștere foarte lentă a producției de lapte în ultimii ani. Creșterea producției de lapte aici va fi stabilită pentru exportul care se confruntă cu incertitudini mai mari, de ex. datorită măsurilor comerciale în urma pandemiei Covid-19.

• Africa este văzută ca fiind pe drumul care duce la o creștere puternică a producției, acest lucru se datorează în principal efectivelor mai mari. În perioada de proiecție, se estimează că aproximativ o treime din populația turmelor la nivel mondial va fi localizată în Africa, pentru a reprezenta aproximativ 5% din producția mondială de lapte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2