Stiri

270

Fermele industriale de bovine ale lumii emit mai multe gaze de seră decât întreaga Germanie

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un nou raport citat de RetailDetail indică (încă o dată) impactul devastator pe care industria cărnii îl are asupra mediului și climatului.

Insuportabil

Cei mai mari douăzeci de producători de carne și produse lactate combinate emit 932 milioane de tone de dioxid de carbon anual, mai mult decât întreaga Germanie și aproximativ de două ori mai mult decât Franța.

Un raport comun al lui Heinrich Böll Stiftung și Friends of the Earth Europe conține cifre de-a dreptul dezastruoase cu privire la impactul creșterii bovinelor (industriale) asupra climatului nostru.

Situația este deosebit de gravă în Brazilia: potrivit organizațiilor, doar grupul brazilian JBS este responsabil pentru un sfert din aceste emisii.

Prin urmare, cercetătorii susțin că presiunea creșterii bovinelor asupra mediului și climatului devine insuportabilă, cu atât mai mult cu cât producția globală de carne este în continuă creștere. Se așteaptă ca producția anuală de carne să crească cu 40 de milioane de tone până în 2030, scrie Business AM.

Defrișări

Pentru a hrăni toate aceste animale, este nevoie de tot mai mult teren agricol, în special pentru cultivarea soia. Peste 90% din producția globală de soia este destinată bovinelor.

„Cererea crescândă pentru aceste produse duce la defrișări și amenință biodiversitatea atunci când terenurile sunt defrișate pentru a face loc culturilor”, se arată în raport. Și mai rău: în Brazilia, este în principal pădurea amazoniană vitală care este distrusă pentru a cultiva soia pentru vitele de carne.

O altă consecință este creșterea cererii de pesticide (foarte dăunătoare). Potrivit cercetătorilor, nu este o coincidență faptul că cei mai mari producători de soia - Brazilia și Statele Unite sunt, de asemenea, cei mai mari utilizatori de pesticide periculoase.

Dacă nu se iau măsuri drastice, obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite nu vor fi îndeplinite până în 2030, concluzionează raportul. „Nicio țară de pe această planetă nu are o strategie pentru a reduce ambițios producția sau consumul de carne”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2