Ferma

232

Fermierii trebuie să fie mai bine protejați împotriva riscului PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pesta porcină africană continuă să se răspândească în Asia, dar și în alte zone ale lumii, și mai ales în Europa,  într-un ritm îngrijorător. Ca răspuns la focar, compania Gallagher, specializată pe asigurări, managementul riscurilor și consultanță, au publicat raportul pieței de animale: „Riscul de pestă porcină africană iunie 2020”, citat de FoodNavigator.

Managementul riscurilor

Raportează citează cifrele oficiale din China care arată că efectivul național de porci a scăzut cu 32%, în raport cu luna iulie, cu aproximativ 100 de milioane de porci pierduți până la sfârșitul anului 2019. În timp ce o parte din pierderi vor fi legate direct sau indirect de boala în sine, reducerea este, de asemenea, puternic determinată de numărul mare de producători care aleg să-și sacrifică efectivele și să iasă din creșterea porcilor înainte ca virusul să ajungă la ei.

„Acum, mai mult decât oricând, companiile au nevoie de un program solid de gestionare a riscurilor în vigoare, pentru a face față riscurilor crescute pe care se preconizează că le vor păstra, dar și pentru a demonstra asiguratorilor că există controale adecvate pentru a reduce primele la un nivel acceptabil,” a declarat Daniel Fairweather, autorul raportului și director executiv, zootehnie, acvacultură și pescuit Arthur J. Gallacher & Co. (AJG).

„Deși există o compensație guvernamentală pentru PPA, există o incertitudine în ceea ce privește evaluarea finală a animalelor și costurile sau pierderile care vor fi acoperite. Cu toate acestea, o acoperire de asigurări comerciale poate oferi o acoperire pentru întreaga valoare convenită de către subcontractori.

„O politică comercială protejează, de asemenea, împotriva focarelor majore de reducere a compensațiilor disponibile din cauza cererilor excesive de fonduri disponibile."

Fairweather a adăugat că fermele europene sunt asigurate pe scară largă pentru PPA, iar asiguratorii au plătit deja o pierdere semnificativă în Ucraina, ceea ce a dus la creșterea îngrijorării și întăririi pieței.

Retragerile pe tipul și locația fermei sunt stabilite. Având în vedere răspândirea rapidă a bolii, abonații sunt foarte preocupați de asumarea mai multor expuneri la PPA, cu excepția cazului în care sunt îndepărtați geografic de focarele actuale și standardele de biosecuritate sunt cele mai ridicate.

Zone de focar

ASF a devenit răspândit pe întregul continent asiatic, fiind înregistrat și în Coreea de Nord, Vietnam, Cambodgia, Laos, Mongolia, Hong Kong și Myanmar.

În Vietnam, o țară care a fost curând infectată după China, virusul a ajuns în toate cele 63 de provincii și peste 5 milioane de porci au fost ulterior uciși. În plus, Rabobank prognozează o reducere de 21% a producției de carne de porc din Vietnam în acest an, ca urmare a ASF.

În prezent, există rapoarte confirmate de PPA în țările europene care includ Letonia, Moldova, Polonia și Belgia, cu boala estimată la doar 20 de mile de granița cu Germania, iar în România, boala este aproape generalizată.

În Europa, ASF a ajuns acum într-o regiune de porc-cheie din Polonia, crescând riscul de perturbare în al patrulea mare producător al Uniunii Europene. Acest lucru se datorează faptului că mai multe cazuri au fost raportate recent în provincia Lubuskie, care este aproape de granița cu Germania - cel mai bun furnizor de carne de porc din UE.

UE a devenit un furnizor crucial de carne de porc pentru China - unde virusul a devastat efectivele. Exporturile respective ar putea fi în pericol dacă situația se agravează.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2