190
le-a furnizat solutii specifice, pornind de la produsele standard si adaptându-le pentru fiecare caz in parte. Compania Horeco este structurata pe mai multe divizii: • divizia de constructii montaj – care inglobeaza structuri metalice, panouri termoizolante, usi frigorifice, sisteme profesionale de andocare, usi tehnologice, sisteme de canalizare, sisteme electrice, instalatii termice; • divizia de mobilier frigorific care cuprinde vânzarea de mobilier frigorific, camere frigorifice de mici dimensiuni, pentru dotari de supermarket si magazine cu specific alimentar; • divizia de frig comercial si industrial, care ofera solutii tehnice de racire si climatizare, centrale frigorifice, agregate frigorifice, instalatii de ventilatie, frig industrial. Calitatea echipamentelor HORECO Impex este garantata prin folosirea de catre aceasta a unei tehnologii moderne de la parteneri cu experienta din Europa, producatori consacrati si atestati, cu certificari europe: • agregate frigorifice – SCM Frigo Italia si ProFroid Industries Franta; • schimbatoare de caldura, vaporizatoare Alfa Laval Italia si Thermofin Germania; • usi frigorifice Miv Italia si sisteme de andocare Hormann Germania. HORECO a finalizat, in ultimii ani, mai multe proiecte din industria carnii, mai intâi prin programul Sapard si apoi prin fondurile FEADR, pe care clientii companiei au reusit sa le implementeze. “Avantajul major al companiei noastre il reprezinta cei 15 ani de experienta si acest lucru ne permite sa tratam lucrarile in functie de fiecare client in parte, dupa procesul tehnologic pe care acesta doreste sa-l realizeze”, precizeaza dl Niculescu, subliniind ca „investitiile in industria carnii ar trebui sa se produca utilizând resurse energetice minime si care sa aiba o cât mai buna realizare din punct de vedere tehnologic, raspunzând astfel normelor europene si normelor HACCP specifice acestei industrii”. Horeco Impex se mândreste cu un portofoliu de clienti printre care se regasesc nume mari din industria carnii din România precum: producatorul de mezeluri Aldis Calarasi, la care a asigurat tot sistemul frigorific, incepând de la partea de depozitare pâna la cea de abatorizare, Unicarm Satu Mare, unde a realizat atât instalatia frigorifica a abatorului, cât si instalatiile frigorifice la noua fabrica de lapte si de inghetata, producatorul de mezeluri Elit Cugir din Alba, pentru care a realizat un depozit frigorific de 4.000 de tone pentru pastrarea produselor congelate, Mercado Alba Iulia, parte a grupului de firme ELIT, unde a finalizat, ca antreprenor general, abatorul de bovine-porcine. La aceasta lista se adauga: • Galco Braila (instalatii frigorifice – investitie prin proiect Sapard); • Agricola Bacau (modernizarea frigoriferului EUROPROD); • Facos S.A. Suceava (modernizarea sistemului frigorific – proiect SAPARD); • Abatorul de pasari Avicarvil Babeni-Vâlcea (modernizarea sistemului frigorific); • Nordic Import Export (depozite frigorifice pentru produse alimentare de 6.000 de metri patrati); • Vericom Bucuresti (constructie fabrica de procesare). Portofoliul companiei continua si cu alte firme la fel de importante: Carman Urziceni, Vascar Vaslui, Rowa Dany Busteni, Melkart Braila, Antonio Prod Constanta, Florelia Oradea, LiliGri Bucuresti, Abatorul Ladrisi Ceptura, Prodindpest Calarasi, Agra’s International. Compania Horeco a intrat, acum doi ani, pe piata din Republica Moldova, unde a realizat, in calitate de antreprenor general, un depozit frigorific de 2.500 de tone, pentru legume-fructe, dotat cu atmosfera controlata, in orasul Balti. “In domeniul industriei carnii, in Republica Moldova am lucrat cu proiecte finantate de Guvern pentru cei mai mari procesatori de carne locali, fiind convinsi ca, pentru noi, aceasta piata reprezinta o oportunitate de dezvoltare a companiei”, spune domnul Niculescu. Directorul General Horeco si-a propus pentru 2010 sa mentina cifra de afaceri la nivelul anului trecut, urmând ca, in urmatorii 2-3 ani, sa revina la rezultatele din 2008. In plus, dl Niculescu intentioneaza sa deschida o filiala a firmei HORECO la Cluj Napoca, pentru a putea acoperi cât mai bine acea parte din piata.