218
Potrivit DairyReporter, Federația Internațională a produselor Lactate (IDF), a lansat cea de-a treia ediție a seriei sale de rapoarte-perspectivă pentru sustenabilitatea produselor lactate, care oferă noi studii de caz pentru a sprijini sectorul produselor lactate în realizarea angajamentului său pentru o dezvoltare durabilă.
Găsirea de noi modalități de a reduce impactul asupra mediului, de a gestiona eficient resursele și de a crește beneficiile pentru biodiversitate și bioeconomie este o parte crucială a angajamentului asumat de sectorul produselor lactate pentru îmbunătățirea continuă, a spus FID.
Publicația gratuită, care poate fi descărcată de pe site-ul IDF, prezintă activitățile în curs de desfășurare și cele mai noi inițiative pentru a asigura lactatele durabile, incluzând noi abordări în domeniul agriculturii, educației de calitate, îmbunătățirii calității laptelui, dezvoltării zonelor rurale prin lactatizare, cooperare internațională puternică și climă realizări de angajament.
Studiile de caz din noua ediție includ transferul de cunoștințe privind sustenabilitatea între Danemarca și China; modul în care Parteneriatul Laptelui ajută la îndeplinirea obiectivelor ONU de dezvoltare durabilă.
Modul în care experții din sectorul produselor lactate israeliene transformă sectorul lactatelor în regiunea departamentului Atlántico din Columbia și modul în care sectorul produselor lactate ruse face zonele rurale locuri atractive pentru a trăi, precum și pentru ca tinerii să înceapă familii.
Un studiu de caz realizat în India arată modul în care crearea unui lanț de valoare eficient al gunoiului de grajd poate asigura nevoile de combustibil și poate oferi un venit stabil fermierilor de lapte.
Bio-digestia anaerobă a gunoiului de grajd se dovedește că produce energie curată și reduce contaminarea solului și a apei, în timp ce în Suedia, raportul susține că este cea mai mare întreprindere unică de a reduce pierderile de nutrienți din aer și apă din producția de animale și culturi .
Cea de-a treia ediție oferă, de asemenea, un exemplu despre modul în care COVID-19 a afectat sectorul produselor lactate și prezintă măsurile luate în Franța pentru a menține activitatea sectorului.
Directorul general al IDF, Caroline Emond, a declarat: „Dezvoltarea durabilă este un efort colectiv care depinde de colaborarea dintre guverne, organizații internaționale și sectoarele private, alături de indivizi.
IDF recunoaște provocările și oportunitățile și se angajează să contribuie la discuții cu informații științifice relevante și bune practici. Această nouă ediție este o continuare valoroasă a seriei și oferă o perspectivă asupra contribuției producției, procesării și consumului de lapte la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă ”.